Balboa: “La seva lluita, és la nostra lluita: la lluita per la democràcia”


Els coordinadors de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa i Bel Busquets han visitat avui Junqueras i Romeva


Avui els coordinadors de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i Guillem Balboa, juntament amb el secretari de comunicació de la formació, Lluís Apesteguia han visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Lledoners. A la reunió amb els dirigents polítics que ha estat d’aproximadament dues hores de durada, han pogut constatar la seva fortalesa, i la seva determinació. "Ens han transmès la seva força, els seus ànims. Són conscients que és una lluita de llarga durada i que continuaran lluitant una vegada hagin sortit de la presó", ha assenyalat na Bel Busquets.

La seva lluita, tal com han explicat Romeva i Junqueres a la trobada es basa en el republicanisme amb la implicació i la participació de la ciutadania, i la reivindicació dels drets democràtics i socials. "Ells mantendran aquesta lluita més enllà de les fronteres autonòmiques, també en l’àmbit dels països catalans, de l’estat i Unió Europea", ha explicat Busquets.
MÉS per Mallorca els ha traslladat "la seva solidaritat, la solidaritat de la societat mallorquina que representam", ha assenyalat Balboa. Així també ho ha fet en Joan Llodrà, MÉS-Esquerra Manacor. "La seva lluita és la nostra lluita. Una lluita per la democràcia, per la llibertat i pels drets bàsics de la ciutadania", ha conclòs Balboa.

Demà membres de MÉS per Mallorca visitaran l’expresidenta del Parlament català Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. A la trobada d’avui Busquets i Balboa han recordat la resta de presos polítics catalans i totes les persones que s’han hagut d’exiliar per no acabar injustament empresonades. Els coordinadors de MÉS per Mallorca han reivindicat "el diàleg com l’únic camí possible".