Avancen les obres del nou centre de dia per a persones grans amb dependència de Marratxí

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han visitat avui de matí les obres de construcció i rehabilitació del nou centre de dia de Pòrtol, a Marratxí. Les obres ja han començat i està previst que aquest nou equipament estigui en funcionament a finals d’any.

“A Marratxí tenim una necessitat clara d’augmentar l’oferta de places de centre de dia, ja que en aquests moments tenim un centre per a 36.000 habitants”, ha apuntat el batle Joan Francesc Canyelles. En aquest sentit, la consellera Fina Santiago ha explicat que un dels objectius d’aquesta legislatura ha estat col·laborar amb els ajuntaments per crear centres d’estades diürnes a tots els municipis de les Illes Balears. “En aquests moments ja tenim deu municipis que estan fent nous centres de dia i, a Marratxí, la seva dispersió geogràfica fa que un centre de dia no sigui suficient”, ha apuntat la consellera. A banda de cofinançar la construcció, i una vegada en marxa el centre de dia, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació concertarà les places destinades a persones en situació de dependència.

El centre oferirà fins a 30 places de centre de dia a persones grans en situació de dependència, principalment, de l’àrea de Pòrtol i sa Cabaneta. La construcció té un cost de 750.000 euros i és una inversió conjunta entre l’Ajuntament de Marratxí, que aportarà 450.000 euros, i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que n’aporta 300.000.

Tant el batle com la consellera han agraït a la congregació de monges franciscanes, que han cedit aquest espai, la seva predisposició a destinar l’edifici a un ús social.

A la visita, també hi han estat presents la regidora de Serveis Socials i Educació, Aina Amengual, el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez.