Aurora Picornell serà la nova filla predilecta de l’illa de Mallorca

El Consell donarà, a la líder sindicalista Aurora Picornell, la màxima distinció que atorga la institució insular. A més de la distinció de Filla Predilecta, el Consell lliurarà cinc Medalles d’or

El Consell reconeixerà Aurora Picornell, líder sindicalista, amb la màxima distinció que atorga la institució insular. A més de la distinció de Filla Predilecta, la institució també lliurarà cinc Medalles d’or.

«Això és bàsic per a nosaltres per una qüestió de dignitat i de democràcia. És inassumible per a la nostra terra tenir noms de carrers de militars franquistes. Aquest reconeixement és per a Picornell, però també per a tota la gent que va lluitar per fer front a un règim il•legítim», ha explicat la portaveu de MÉS al Consell, Mercè Bujosa, que també ha recordat que Aurora fou represaliada durant la Guerra Civil. «És una figura de primer ordre i tenim el deure de reivindicar-la ».

MÉS també ha defensat les medalles d’Or de Mallorca, amb la proposta de la distinció per a Toni Torrens i Gost, músic i promotor cultural, que amb la seva tasca ha fomentat les festes i les tradicions populars de Mallorca, especialment la festivitat de Sant Antoni al barri de Gràcia de Barcelona. «Volem posar en relleu el llegat que tenim, les nostres tradicions que són molt riques i variades. La quals cosa passa per donar a conèixer les persones que ho han fet possible», ha explicat Bujosa.

Els altres premiats són el grup de recerca en estudis de gènere de la UIB, el centre educatiu CIDE (que celebra el seu 50è aniversari), la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep (que enguany ha fet 110 anys) i l’Associació de persones sordes de Mallorca, pel 75è aniversari.