Art urbà a La Rambla, un passeig més amable

Sis artistes han dut a terme una intervenció als 11 quioscs del passeig, una iniciativa que va sorgir del Districte Centre

Antoni Noguera: “El resultat final s’integra bé dins el model de ciutat que volem i ens permet combinar la ciutat amb la cultura”


Palma, 20 de setembre de 2017.- Sis artistes, 11 quioscs, un punt neuràlgic de la ciutat i una proposta diferents per transformar la ciutat. Aquest és l’objectiu de “Fluxos”, la intervenció que s’està duent a terme als quioscs de La Rambla. La iniciativa va sortir del Districte Centre i l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió, va desenvolupar a través de la línea de subvencions de la regidoria, que va guanyar Nat Projectes. Suso 33, Joan Aguiló, Amadeo Orellana, Jerom, Cati Cànoves i Joan Sastre són els artistes que participen del projecte.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que l’actuació “combina una intervenció artística amb una ubicació emblemàtica de Palma, La Rambla, un espai de trobada de molta gent, també per la seva memòria històrica”. La iniciativa “s’integra bé dins el model de ciutat que volem” a més de “combinar la ciutat amb la cultura amb les intervencions artístiques". "És una manera de convertir els carrers en un aparador de cultura per poder mostrar a la ciutat i al món”, ha afegit el batle. Per la seva banda, Carrió ha recordat que la convocatòria tenia una aportació màxima de 15.000 euros. “Quan obrírem la línea de subvencions ja marcàrem que el projecte s’havia de desenvolupar als quioscs de La Rambla, on tots hi fluïm”.

“Fluxos” compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Illenc i el Talent IB i Moritz. Hi col·laboren Harmonia, La Periférica, Bendix i pointweb.es i Daft Gràfic.

Comissariat

Els comissaris del projecte son Bartomeu Tomas i Biel Amer. Tomas ha explicat que es va “establir un marc teòric i conceptual del projecte que girés al voltant del concepte fluxos”. “Volem contribuir i crear un flux de reflexió i coneixement a través de l’art. Les propostes tenen relació amb una visió de la ciutat, de les problemàtiques que les nostres ciutats pateixen actualment”, ha dit Tomas. Amer ha remarcat que la recerca d’autors es va dirigir a artistes “que tractessin diferents llenguatges i tècniques”.

Propostes artístiques

Les propostes dels sis artistes són les següents:

- Suso33: intervé amb aerosols i llapis de color amb fixadors de laca per mantenir el dibuix.
- Joan Aguiló: utilitza pintura plàstica amb petits retocs de color resistent al temps i aerosols.
- Amadeo Orellana: empra el collage amb vinil de colors que va adherit al suport.
- Jerom: el treball d’aquest artista eivissenc està vinculat a l’exterior amb domini de l’esprai de colors.
- Cati Cànoves: presenta una mirada tendra sobre la infància, on simbolitza les imatges i els somnis dels infants.
- Joan Sastre: darrerament, la seva obra està enfocada cap a la fotografia de paisatge i de retrat de persones en el seu entorn, una mena de retrat psicològic sobre l’esser humà i les seves coses.