Aquesta és la gestió d’Isern a l’EMT: Busos a les cotxeres i usuaris massificats i esperant a les parades

MÉS per Palma afirma que les retallades en línies i reducció de les freqüències perjudica greument als usuaris, augmentant la massificació de les línies i el temps d’espera a les parades. Tot això, mentre cada dia fins a 35 busos s’acumulen estacionats a les cotxeres de l’EMT.

JPEG - 828.6 kB

La coalició ecosobiranista MÉS per Palma denuncia la mala gestió duta a terme a l’EMT per l’equip de govern del PP presidit pel batle de Palma, Mateu Isern. El portaveu de MÉS a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger, i la regidora Marisol Fernández recorden que els darrers dos anys Isern ha suprimit línies, disminuït freqüències i aplicat una pujada de les tarifes del 23%.

“En dos anys de gestió del PP s’han acumulat moltes decisions contra el servei públic que presta l’EMT, provocant un empitjorament inacceptable del servei per una ciutat com Palma que necessita d’un sistema de mobilitat sostenible i eficient per facilitar la vida tant dels residents com dels turistes”. Antoni Verger remarca que l’equip de govern del PP està degradant el servei de transport públic de Palma aplicant retalls indiscriminats, sense informes tècnics que els justifiquin i sense cap consens ni diàleg amb ningú. “Es nota que el batle no és usuari de l’EMT”, conclou Verger.

JPEG - 616.3 kB

Verger afirma que “és especialment greu que aquestes retallades es facin en temps difícils de crisi econòmica, social i energètica, ja que és quan els gestors públics han de garantir més que mai el dret dels ciutadans a la mobilitat. En aquests moments, molts ciutadans no poden sufragar els costos de tenir un cotxe privat i depenen absolutament del transport públic”. Així mateix Marisol Fernández assegura que “és molt injust i abusiu que l’Ajuntament carregui damunt els usuaris de l’EMT el pes de les retallades”.

La coalició ecosobiranista incideix en què aquestes males decisions afecten a una majoria de palmesans que viuen als barris de Ciutat perquè les línies que han estat retallades, 8 en total el passat mes de maig, afecten als usuaris de Son Espases, de l’Hospital Joan de Déu, de Son Sardina, Son Dameto, Es Fortí, Son Roca, La Vileta, Establiments, Coll d’en Rabassa, etc.

Això mentre hi ha gran quantitat d’autobusos a les cotxeres de l’EMT, tal i com han pogut comprovar els regidors avui dematí. MÉS per Palma ho considera indignant i seguirà insistint i exigint al president de l’EMT i el batle Mateu Isern una rectificació immediata.

A continuació us adjuntam dues imatges de la cotxera de l’EMT d’avui mateix.

Carpeta