Aprovat el decret llei que restableix la seguretat jurídica de la regulació del lloguer turístic

Biel Barceló: «Complim objectius: qui vulgui podrà fer lloguer turístic amb requisits i garanties, i les Administracions tenim eines per atacar l’especulació i l’oferta il·legal»


El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret llei de modificació de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, i de mesures per afrontar l’emergència en matèria d’habitatge a les Illes Balears.

Amb aquest decret llei, el text del qual s’ha consensuat amb els grups parlamentaris que donen suport al Govern, es restableix la seguretat jurídica de la modificació de la llei de turisme per regular el lloguer turístic que el Govern va aprovar com a projecte de llei abans de ser tramitada al Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, s’esmena la incoherència temporal que havia causat la no modificació de l’article 49 durant l’aprovació final de la llei el passat dimarts 18 del juliol al Parlament.

El vicepresident Biel Barceló ha explicat: «Complim objectius: ara, amb la nova llei, qui vulgui podrà fer lloguer turístic, complint tots els requisits i les garanties, i les Administracions tenim eines per atacar l’especulació i l’oferta il·legal».

Apart de la introducció de la redacció de l’article 49 tal com havia establert el projecte de llei que regulava el lloguer turístic, el decret llei també dona una resposta a les dificultats de la ciutadania d’accés a l’habitatge que en aquest moment s’estan donant a determinades àrees de les Illes Balears; i fixa un mecanisme àgil que hauria de permetre adoptar mesures que estableixin una resposta adequada, proporcionada i immediata a aquestes dificultats, fins que no s’hagi completat la tramitació de la llei reguladora de l’habitatge en l’àmbit de les Illes Balears.

Com a darrer punt, s’afegeix a l’article 75 de la llei 8/2012 que les administracions responsables d’identificar les zones aptes pel lloguer turístic han de tenir en compte i respectar una possible situació d’emergència en matèria d’habitatge.

Més informació:

’Aquest dimarts entra en vigor la moratòria per noves llicències de lloguer turístic’

Fil amb els vídeos en què Biel Barceló explica com queda la nova llei que estableix un sostre de places i regula el lloguer turístic (Twitter)