Antoni Verger: “Volem recuperar el nostre dret a decidir en tot el que ens afecta, com a ciutadans, i també com a poble”.

El parc de sa Riera acollí ahir l’acte centre d’Units Podem MÉS en el qual assistiren més de 5.000 persones. Sobre l’escenari pujaren Artur Parrón, Antoni Verger, Xavier Domènech, Mae de la Concha, Juan Pedro Yllanes, Mònica Oltra, Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Irene Montero i Ada Colau.

El candidat de MÉS per Mallorca, Antoni Verger, va destacar la força de la confluència "ens hem unit perquè tenim una cosa molt clara: volem donar la paraula a la gent ". En el seu discurs assegurà que "volem recuperar el nostre dret a decidir en tot el que ens afecta, com a ciutadans, i també com a poble". Verger també afegí que "no ens resignam a la concentració de riquesa en mans d’uns pocs".

El cap de llista d’Units Podem MÉS, Juan Pedro Yllanes, va destacar el passat de corrupció dels governs del PP que no es pot tornar a repetir. "Avui tenim el triangle de corrupció; Can Domenge, Palma Arena i Parc de la Riera" assegura Yllanes.

Pablo Iglesias, cap de llista d’Unidos Podemos per Madrid i candidat a la presidència del govern va remarcar el compromís amb els drets socials assegurant que "defensarem el sistema si es tracta d’educació gratuïta i de justícia social". També mostrà la seva confiança en la candidatura de confluència Units Podem MÉS "Rajoy sap perfectament que en aquestes illes guanyarem les eleccions". Un finançament just també va ser un tema destacat per Iglesias

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i dirigent de Compromís Mònica Oltra va reivindicar la seva relació fraternal i estreta amb MÉS per Mallorca. Oltra assegura que "Dia 24 de maig de l’any passat aconseguirem un gran canvi, no és el mateix tenir al Govern Jaume Matas que Biel Barceló, ara cal acabar la feina dia 26 de juny". La dirigent de Compromís també afegí que "La mar Mediterrània ha estat la mar dels mal governs del PP i que la UE està omplint de morts, això ho hem de canviar".

La intervenció d’Íñigo Errejón destacà que "el canvi polític vol dir també defensar la terra, la llengua, el territori i la utilitat del canvi polític". També cridà a una aliança intergeneracional per aconseguir un canvi real a l’Estat i afegí "gràcies docents i a tots els ciutadans que han defensat l’educació pública".

Tancà l’acte la batlessa de Barcelona Ada Colau. Començà afirmant que "la gent comuna hem perdut la por i amb tota la força hem entrat a les institucions". Colau també afegí que "som aquí per canviar les regles de joc i per demostrar que la política es pot fer d’una altra manera".

L’etiqueta de Twitter #Mediterranisomriu que es va crear per seguir l’acte va ser Trending Topic estatal durant algunes hores.