Antoni Verger: “Promourem la riquesa de la diversitat cultural i el seu gran potencial creador i humanitzador”

MÉS per Palma enceta l’estiu amb una revetlla per reivindicar que “la cultura no és un luxe, és un dret”


Més per Palma ha encetat l’estiu amb una revetlla per reivindicar que “la cultura no és un luxe, és un dret” a la plaça Pere Garau. El candidat de MÉS per Mallorca a la coalició d’Units Podem MÉS, Antoni Verger, ha donat el tret de sortida a l’acte cultural assenyalant que “la cultura és l’eix vertebrador d’una societat diversa i integradora: Acompanya, cohesiona i democratitza”. El candidat ha afegit que “l’estat espanyol ha d’assumir i promoure la riquesa de la diversitat cultural i el seu gran potencial creador i humanitzador”.

Així mateix, Verger ha volgut assenyalar algunes de les mesures que es duran a terme una vegada arribi la “veu pròpia de les illes Balears a Madrid perquè defensi que la cultura és un dret”. Per començar, el candidat ha manifestat que és de vital importància lluitar contra la precarietat dels treballadors de la cultura: “Molts de treballadors culturals són infracontractats amb beques mentre fan una feina amb responsabilitats laborals reals. Nosaltres apostam perquè aquests treballadors i treballadores, com tota la resta, visquin amb dignitat”. “Cal, a més, augmentar la desgravació fiscal per a rodatges al nivell de Canàries”, ha explicat Verger. Actualment, la desgravació fiscal a Canàries és del 37% mentre que a la resta de l’estat espanyol és del 15%. “Aquest fet suposa una competència deslleial i impedeix que a aquí, a les Illes, s’incrementi la nostra indústria de serveis a l’audiovisual”, ha afegit Antoni Verger. La reducció de l’IVA cultural a un 3% (actualment a un 21%), el foment de la lectura, la reactivació de les compres a les biblioteques i incloure les assignatures artístiques als programes educatius també han estat apostes que el candidat ha comentat durant la vetllada.

El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha intervingut per donar la benvinguda a tots i a totes les participants així com ha volgut recordar el batle Emili Darder amb la frase “no hi ha més que un mitjà per fer ciutadans, que és la cultura. Resulta que la tasca bàsica és fer cultura, cultura i cultura”. D’acord amb la concepció del batle Darder, MÉS per Palma reconeixem la cultura com la base de la ciutadania i la llibertat, com un estímul per a la participació ciutadana i, també, com una indústria fonamental per millorar les oportunitats dels nostres creadors i empreses culturals. Noguera ha insistit en què “la cultura és necessària per aconseguir la desestacionalització turística, per diversificar l’economia i, per tant, per crear nous llocs de feina, estables i de qualitat”. El portaveu ha conclòs que per aconseguir tot això “necessitam la veu de Verger a Madrid”.

La vetllada ha continuat amb les actuacions dels grups mallorquins Codo i Caetaneando que han amenitzat la revetlla estiuenca.