Antoni Verger: “Gijón està obligat a dimitir després que el conseller Delgado hagi finiquitat el projecte de reconversió de la Platja de Palma”

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa lamenta que s’abandoni un projecte que apostava per l’augment de la qualitat de l’oferta turística i la creació de llocs de feina a través de la rehabilitació habitatges i hotels d’una zona ja madura

PSM-IV-ExM considera que l’anunci del conseller de Turisme suposa l’abandonament d’un projecte de rehabilitació integral, no sol d’hotels sinó també d’habitatges, per passar a “un projecte que pretén ocupar els pocs espais lliures que queden a la Platja de Palma amb megacentres comercials i casinos, destruint espais naturals de tant alt valor com Ses Fontanelles”. 

Verger assegura que el model del conseller Delgado, que suposa augmentar edificacions i densitats, contribuirà en
definitiva a empitjorar la qualitat turística d’una zona ja madura. “Han estat una presa de pèl els anuncis fets tant pel govern espanyol com pel gerent del Consorci que des de l’assumpció de les seves responsabilitat han anunciat inversions i s’han compromès a invertir doblers públics”. 

La coalició alerta que Delgado ha fet un “cop d’estat” contra l’Ajuntament de Llucmajor, l’Ajuntament de Palma, el sector turístic, els mitjans i petits hotelers de la zona i el sector comercial, al mateix temps que ha usurpat les competències dels consistoris i del propi Consorci.  

“El senyor Gijón ha quedat totalment desautoritzat i sense pressupost, no ha estat capaç de mantenir els doblers públics per dur a terme el projecte de rehabilitació per a la Platja de Palma. Per tant, ara no li queda una altra alternativa
que dimitir com a gerent d’un consorci que ara queda absolutament inservible”.
 

La coalició considera que és una aberració el nou escenari que obre el conseller de Turisme ja que després de gairebé deu anys d’intentar avançar amb aquest projecte, i comptar amb el suport de totes les forces polítiques i tots els agents turístics, hotelers i comercials implicats, ara s’abandona totalment i es renuncia a crear nous llocs de feina a través de la rehabilitació (picapedrers, llanterners, fusters, arquitectes, etcètera). 

Joana Lluïsa Mascaró, diputada de la coalició i regidora del PSM a Llucmajor, ha volgut recordar-li al senyor Delagado que el consorci va néixer per a la rehabilitació integral i “no només per afavorir un petit sector de grans i poderosos hotelers”. En el mateix sentit, Mascaró ha lamentat que
els primers perjudicats són els veïns de la zona que veuen aturades unes obres de rehabilitació que fa molts anys que esperen.