Antoni Verger: “El PRI de la Platja de Palma neix ple de renúncies”

El portaveu de la coalició MÉS a l’Ajuntament de Palma considera un error renunciar a les inversions públiques estatals i presentar un projecte que renuncia a actuació urbanístiques que sí suposarien una autèntica reconversió de la zona

JPEG - 17.5 kB

A l’espera que el Consorci de la Platja de Palma faci públic el document íntegre del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma, la coalició MÉS afirma que el projecte neix descafeïnat, amb poca ambició i ple de renúncies.

En primer lloc, el portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort, Antoni Verger, recorda que el PRI quedarà en segon terme cada vegada que el Conseller de Turisme dicti un decret llei a mida, tal i com va anunciar la setmana passada en relació als projectes de reconversió de les zones madures. Per tant, ja des d’abans de posar-se en marxa el nou PRI “és evident que la seva utilitat queda en entredit, perquè el conseller sempre podrà autoritzar projectes concrets a través de decrets que passaran per damunt del PRI”.

A més, es tracta d’un Pla que renuncia a les inversions públiques estatals i que preveu inversions per part de l’Ajuntament de Palma i Llucmajor. “No és acceptable que el PP renunciï a reclamar les inversions que provinguin de fons estatal”. En aquest sentit, cal recordar que l’estat espanyol sí té capacitat d’inversions com és el cas de l’AVE, amb el qual ha invertit 10.800 milions d’euros els darrers anys.

En aquest sentit, la coalició MÉS alerta que el PRI suposa una renúncia molt important a la idea inicial d’un projecte més ambiciós, que realment havia de suposar canvis urbanístics, esponjaments i millores en els espais urbans en general. “Ara el que tenim són accions limitades que suposen el reconeixement de no poder dur endavant una veritable reconversió de la Platja de Palma”.

“Renunciar al tramvia demostra provincianisme irresponsable”

Antoni Verger, d’altra banda, considera una actitud provinciana que el PP no inclogui el projecte del tramvia en el PRI. “El Pla és l’instrument de planificació urbanística i excloure el projecte del tramvia és inacceptable i demostra el provincianisme irresponsable d’uns polítics que no són capaços de donar solució al problema de mobilitat real que existeix a la zona”.

La coalició MÉS també rebutja l’augment de la densitat que suposarà convertir els pocs espais lliures que resten a la Platja de Palma en hotels i casinos.