Antoni Verger: “El PP retalla el servei de l’EMT sense consultar amb els usuaris ni planificar els canvis”

El portaveu de MÉS per Palma denuncia la gestió desastrosa del transport, l’empitjorament del servei públic i la manca de transparència. Les modificacions de les línies no s’han consultat amb ningú ni hi ha cap estudi que les justifiqui. “Reclamam que es rectifiqui totalment i de forma urgent”

JPEG - 12.8 kB

La coalició ecosobiranista MÉS per Palma acusa el president de l’EMT, Gabriel Vallejo, i al batle de Palma, Mateu Isern, de gestionar de forma desastrosa el servei públic de transport de Ciutat. “Isern està provocant un empitjorament del servei de l’EMT. Les disminucions de freqüències, aplicades dràsticament i sense previ avís la setmana passada, són un atac directe al dret dels ciutadans a la mobilitat, especialment greu en temps de crisi social i energètica. Molta gent no té doblers per assumir els costos de tenir un vehicle privat o de pagar el desorbitat preu de la benzina. L’únic recurs de molts ciutadans per desplaçar-se són els busos de l’EMT i Isern els condemna a tarifes més cares, més massificació i més temps d’espera a les parades. Es nota que ni Isern ni Vallejo són usuaris de l’EMT”.

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, considera que no haver consultat amb els usuaris afectats ni amb l’oposició les retallades que ja s’han posat en marxa posa en evidència una gestió nefasta de l’Ajuntament. “No ha consultat ni negociat els canvis en les rutes dels busos amb els afectats, i ara Isern es veu obligat a rectificar alguns retalls per mor d’aquesta nul·la planificació”.

En aquest sentit, Verger considera urgent i necessari que el PP retiri totes les noves retallades a les línies de l’EMT, i no sols la de la línia 6 de Can Valero. Això perquè, a part del usuaris del polígon de Can Valero, també es veuen afectats greument per la disminució de freqüències els usuaris de Son Espases, de l’Hospital Joan de Déu, de Son Sardina, Son Dameto, Es Fortí, Son Roca, La Vileta, etc. En total 8 línies han disminuït la seva freqüència provocant que els ciutadans han d’esperar en alguns casos fins a 20 minuts més a la parada.

A més, la coalició ecosobiranista acusa el president de l’EMT, Gabriel Vallejo, d’actuar amb una manca absoluta de transparència perquè no ha negociat amb ningú, ni tan sols parlat, les modificacions de les línies i tampoc ha presentat ni a l’oposició ni a l’opinió pública cap informe que justifiqui les retallades. “Exigim transparència i un servei públic de qualitat. Totes les decisions que no compleixin aquestes característiques van en contra dels drets dels ciutadans”.