Antoni Verger: “El PP de Cort és el govern de l’especulació i la destrucció”

El grup municipal PSM-IV-ExM fa un balanç especialment negatiu dels 100 primers dies del govern de Mateu Isern al capdavant de l’Ajuntament de Palma, on només s’estan aplicant retalls sectaris i ideològics mentre hi manca un projecte global i rigorós de l’

Els tres regidors de PSM-IniciativaVerds-Entesa han comparegut en roda de premsa avui per analitzar l’acció de l’equip de govern de Cort en el compliments dels tres primers mesos. Antoni Verger, Marisol Fernández i Antoni Noguera han detallat els retalls que Mateu Isern ha dut a terme en aquests 100 dies basats exclusivament en criteris ideològics. 

El portaveu municipal, Antoni Verger, ha afirmat que el PP de Cort ha aplicat “retalls profundament sectaris, ja que amb l’excusa d’una situació econòmica complicada, ha
aprofitat per aniquilar o perjudicar serveis com el transport públic o política lingüística”. En aquest sentit, Verger ha recordat que mentre no hi ha doblers per cultura o serveis socioeducatius, l’Ajuntament assumeix el cost de 200.000 euros per destruir el carril bici de les avingudes i continuar amb un projecte més que dubtós com és el Palau de Congressos. 

"Així Mateu Isern demostra la manca de coherència i el sectarisme en les decisions de seu equip”. A més, a recordat que no s’ha proposat “ni una sola mesura per incentivar la reactivació econòmica”. En aquesta línia, el regidor Antoni Noguera ha afirmat amb contundència que el PP de Palma està demostrant que el seu projecte polític va ser “una gran estafa electoral”. 

Verger sentencia que aquest “és el govern de l’
especulació la destrucció
, perquè el batle tan sols governa per a uns pocs poderosos i els seus interessos”. I així ho està demostrant impulsant projectes com el pàrquing de Son Garcies Vell, el centre comercial de Ses Fontanelles, els edificis Corea o el segon cinturó. 

El grup municipal considera especialment greu la manca de projecte global per als comptes municipals. Marisol Fernández ha recordat que és responsabilitat de l’equip de govern dur endavant accions basades en un pla estratègic global i rigorós que aporti seguretat i confiança a la ciutadania en moment tan crítics econòmicament com els actuals. “Però estan fent tot el contrari. Demostren opacitat i manca de transparència. Per exemple, negant l’accés als grups de l’oposició als comptes de l’Ajuntament”, ha explicat Verger. 

Per contra, el grup municipal ha defensat la seva tasca com a oposició ferma, responsable i que proposa alternatives per sortir de la crisi en positiu. La moció per incentivar les produccions cinematogràfiques a Ciutat, per exemple, és una de les propostes més recents que generarà ocupació i beneficis econòmics per a les arques públiques, al mateix temps que pot enfortir la indústria cultural com a motor econòmica alternatiu.