Antoni Verger: “Confirmat: el Palau de Congressos és una ruïna i no interessa a cap empresa turística solvent”

Després de saber-se que només un fons d’inversió estranger, a través d’un intermediari, ha presentat una oferta al 4t concurs públic per a la gestió del Palau, MÉS per Palma insisteix en la necessitat del desmuntatge d’aquesta infraestructura i recuperar l’espai per a la ciutat

El desmuntatge és l’opció més econòmica i evitaria seguir abocant doblers públics a una infraestructura ruïnosa que no interessa al sector privat

El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, considera que el quart concurs del PP per vendre l’hotel i de pas desfer-se de la gestió del Palau s’està demostrant un altre fracàs, després de saber-se que hi ha una única oferta per adquirir l’hotel provinent d’un fons d’inversió internacional del que se desconeix la solvència. “És la quarta vegada que el PP intenta aquesta operació però sembla que encara no li ha quedat prou clar que el sector privat no té cap interès en gestionar el Palau. Cap empresa del sector turístic coneguda i solvent s’ha volgut presentar a aquest quart concurs públic, malgrat s’hagi suprimit el cànon inicial i s’ofereixi l’adquisició de l’hotel”.

Antoni Verger recorda que l’oferta de venda de l’hotel de 40,5 milions d’euros està per davall del valor de l’immoble i de la inversió feta per l’Ajuntament. Per tant s’està regalant patrimoni públic a canvi de desfer-se de la gestió del Palau de Congressos. Malgrat això, només un fons d’inversió internacional, a través d’un intermediari, ha presentat una oferta per fer-se amb la propietat de l’hotel i la gestió del Palau.

“Això demostra, simplement, que el Palau és una ruïna. El batle Isern duu tota la legislatura venent fum sobre els milions que plouran a Palma gràcies al Palau, però això contrasta molt amb les accions d’uns empresaris del sector turístic que no volen arriscar ni un euro per fer-se amb la gestió d’aquesta infraestructura. En canvi, Isern, de manera irresponsable, sí que arrisca i llança a un pou sense fons els doblers dels ciutadans”.

“S’ha d’afrontar la realitat de les xifres per prendre una decisió responsable i valorar que el desmuntatge és la única opció real d’aturar la tudadissa de doblers públics”. El portaveu de MÉS per Palma aposta per tenir en consideració la possibilitat del desmuntatge del Palau, el reciclatge i venda del material aprofitable “perquè aquesta és l’opció més econòmica. Per uns 12 milions d’euros posaríem punt i final al monstre del Palau, que engoleix prop de 470.000 euros cada mes, i evitaríem pagar amb doblers públics els 70 milions que resten per acabar les obres, i evitar el dèficit d’explotació que generaria un cop finalitzat calculat entre 1 i 2 milions d’euros anuals per a les arques públiques”.