Antoni Verger: “Avui es confirma que el PP obliga als ciutadans a pagar la totalitat del Palau de Congressos”

MÉS per Palma considera insultant que el Govern assumeixi que els ciutadans pagaran el total dels 110 milions d’euros que costa aquesta megainfraestructura ruïnosa. Això, mentre es retallen serveis bàsics com Educació, Sanitat i Serveis Socials

JPEG - 1.3 MB

La coalició ecosobiranista MÉS per Palma considera que el PP insulta als ciutadans que ahir horabaixa es van manifestar pels carrers de Ciutat en contra de les retallades i a favor d’una educació digna. Això després que el conseller d’Hisenda hagi assegurat a través d’un mitjà de comunicació avui que el Govern assumirà el cost de la construcció del Palau de Congressos i l’hotel annex.

“És un insult que, mentre es retalles serveis i drets ciutadans bàsics, el PP fiqui un cop més la mà a la butxaca dels ciutadans per pagar una infraestructura ruïnosa”. Antoni Verger recorda que la coalició dur reclamant l’actualització del Pla de Negoci del Palau durant dos anys i encara no s’han presentat les xifres que demostrin la seva viabilitat.

A més, la realitat demostra que tots els palaus de congressos de l’estat espanyol són deficitaris per a les arques públiques. Així ho demostra el palau de congressos de Màlaga, molt semblant al projectat a Palma per dimensions de la ciutat i de la pròpia infraestructura, i que genera un dèficit d’explotació d’1,7 milions d’euros any rere any.

A més, en el Ple Extraordinari celebrat avui a Cort per aprovar la disgregació del solar de l’hotel i el Palau, MÉS per Palma ha votat en contra al·legant que “anam a cegues i directes a la catàstrofe”.

Verger ha recordat que no hi ha cap pla econòmic que garanteixi la viabilitat del Palau. Al mateix temps, els dubtes sobre la seva viabilitat han quedat palesos després que els propis inversors inicials que havien d’invertir fins a 80 milions d’euros van fugir del projecte, com és el Grup Barceló, a més dels dos concursos públics per a la gestió que van quedar deserts, i recentment el propi president dels hotelers de Mallorca, Aurelio Vázquez, ha reconegut que els hotelers no invertiran ni un euro privat per al Palau.

MÉS per Palma exposa l’estat actual de la situació:

Cost inicial de projecte: 110 milions € (dels quals, 80 milions venien d’inversió privada, principalment hotelera)
Total de la inversió pública ja pagada: 40 milions €
Cost deute mensual amb les obres aturades: 470.000 €/mes
Cost obra executada i no pagada a Acciona: 37 milions €
Cost obra encara per executar: 33 milions €
Total que resta pendent per acabar les obres: 70 (37+33) milions €

Total que pagaran els ciutadans de Balears: 110 milions d’euros (40 milions d’euros ja pagats i 70 pendents per acabar l’obra). Més: dèficit d’explotació d’entre 1 i 2 milions d’euros cada any.

Carpeta