Antoni Reus: "Reclamarem 10 milions d’euros per trasllat de residus que no ha assumit l’Estat"

MÉS per Mallorca considera una vergonya que el PP de Balears vulgui donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat sense esmentar les Illes


Dos Proposicions No de Lleis (PNL) diametralment oposades es presentaran demà al ple de Parlament. La dels partits que donen suport als Acords pel Canvi que rebutja els Pressuposts General de l’Estat (PGE) perquè no compleixen amb els compromisos de les subvencions directes i ens situen a la coa. Així com tampoc es contemplen les inversions estatutàries ni el que es va acordar als protocols del Conveni de Carreteres i que ascendeix a 240 milions d’euros. És a dir, una altra vegada el Govern espanyol s’oblida de les Illes. Qui també ho fa és el PP de Balears, ja que dóna suport als PGE sense ni defensar ni per un moment els interessos de l’arxipèlag balear. "És una vergonya que el PP de Balears vulgui donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat sense esmentar les Illes", ha assenyalat el diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus.

Alhora que el partit ecosobiranista critica que Rajoy torni a utilitzar els PGE per fer xantatge. "Ja ho va fer amb els interins i la taxa de reposició i ara ho torna a fer amb els municipis", ha assenyalat Reus.

MÉS per Mallorca ha avançat que entre altres, el partit presentarà una esmena als PGE en concret a les polítiques de residus. "Reclamarem 10 milions d’euros als Pressupostos per compensar les despeses per trasllat de residus que no ha assumit l’Estat", ha anunciat el diputat. Reus ha recordat que el Règim Especial de Balears i també la Llei Estatal de Residus preveuen que l’Estat ha de subvencionar el traslladat de residus quan els residus no es puguin tractar a l’illa d’origen. Una subvenció que es va deixar d’abonar l’any 2011 tot i que l’Estat espanyol té l’obligació legal de fer-ho. Així MÉS per Mallorca presentarà una esmena a les polítiques de residus dels PGE perquè l’Estat espanyol aboni els 3,5 milions d’euros que ha assumit la comunitat autònoma per trasllat de residus entre Formentera i Eivissa i el trasllat entre Menorca i Mallorca a causa del problema puntual de l’abocador de Milà l’any 2015 i també els 6,5 milions d’euros subvencions que hauria d’haver abonat l’Estat, ja que estaven previstos i que també havien de beneficiar Ceuta, Melilla i les Illes Canàries.