Antoni Reus: “No pot ser que els hotels tenguin punts per tenir una capella i no per tenir personal suficient”

MÉS presenta Proposició No de Llei per incloure les condicions laborals al sistema de qualificació de categories dels establiments turístics


“Els records de turistes i els bons resultats econòmics no van acompanyats de millores laborals pels treballadors i treballadores dels establiments turístics”, ha assenyalat a la roda de prems d’avui David Abril portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca. Una denuncia que ja ha fet la formació ecosoboranista en reiterades ocasions, sobretot amb el govern del PP. Pròximament està previst que el govern faci una revisió en profunditat d’aquesta situació i també dels reglaments que poden garantir el que “qualitat turística signifiqui també qualitat laboral”, assenyala Abril, qui recorda que el Turisme és el sector on més contractes es realitzen a les Illes Balears.

Abril també ha recordat que l’anterior conseller del PP Jaume Martínez, després de la pressió feta des de l’esquerra va accedir a publicar un decret. Aquesta noramtiva estableix al sistema de qualificació de categories dels establiments turístics amb valoracions que freguen l’absurd, com per exemple donar punts si tens una capella, o xemeneia en les zones comunes i no menciona en cap moment les condicions de feina dels treballadors i treballadores, ha remarcat el diputat Anotni Reus.“No pot ser que els hotels tenguin punts per tenir una capella i no per tenir personal suficient”, ha afirmat Reus.

Per tot això, des de MÉS es considera important que els hotels que tenguin, per exemple, unes ratios majors de personal i que superin els mínims establerts, obtenguin punts per poder obtenir uns millors resultats en funció de les categories dels hotels. Amb aquest objectiu MÉS ha presentat una Proposició No de Llei per incloure les condicions laborals al sistema de qualificació de categories dels establiments turístics, -el que puntua per obtenir les estrelles-. Aquesta proposta haurà d’arribar a un major nivell de concreció amb la participació del govern i dels agents socials.