Antoni Noguera: “Retornarem la dignitat i el prestigi de la cultura als Premis Ciutat de Palma”

El regidor i candidat de MÉS per Palma a la batlia afirma que el Premis Ciutat de Palma 2015 seran “la cloenda de la legislatura de la incultura”

Els regidors del grup municipal MÉS participaran demà en la darrera edició dels Premis Alternatius “Sant Sebastià Literari a Can Alcover” perquè els Premis Ciutat de Palma d’enguany “són la cloenda de la legislatura de la incultura”.

El regidor i candidat a batle, Antoni Noguera alerta que seran “els darrers premis sense escriptors. El nostre compromís és tornar la dignitat i el prestigi de la cultura a un premis que ara són un acte de claca del Partit Popular. Volem convertir-los en un referent cultural de primer nivell i que els escriptors puguin tornar al Teatre Principal amb un somriure de satisfacció”.

MÉS per Palma denuncia el cinisme del PP amb l’engany del bilingüisme. “Quatre anys dedicats a fer "bilingüe" el q funcionava amb lògica i normalitat en català: els Ciutat de Palma, l’escola. Ni una sola mesura per fer "bilingüe" el que és en castellà: cinema, mitjans de comunicació, etcètera”, afegeix Noguera.

“Afortunadament, però, han demostrat una cosa: la gent no està disposada a consentir-ho. D’aquí a 125 dies acabarem amb aquest despropòsit i, sobretot, ja no hi haurà marxa enrere”.

De fet, Antoni Noguera anuncia que tractaran aquesta qüestió amb el sector editorial i els escriptors en la reunió prevista per al dimecres 21 de gener en el marc de les “Taules al Rita”, les trobades amb entitats i persones per construir el projecte cultural de Ciutat.