Antoni Noguera: "Replantejar les obres de l’aeroport és insuficient, cal retirar el projecte i assegurar que ni ara ni mai hi haurà ampliacions"

MÉS per Mallorca demana la revisió del Pla Director de l’aeroport i celebra el canvi de posicionament d’AENA

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha avançat avui que la formació no abaixarà la guàrdia i "ens matendrem vigilants a la reformulació de les obres de l’aeroport". Després de la reunió mantinguda avui entre membres del Govern i responsables de l’ens aeroportuari, Noguera ha insistit en el fet que les obres "en cap cas han de suposar una ampliació de les instal·lacions i de vols". En aquest sentit, Noguera ha estat contundent en assenyalar que "replantejar les obres de l’aeroport és insuficient, cal retirar el projecte i assegurar que ni ara ni mai hi haurà ampliacions. Hem de fer una passa més i revisar el Pla Director de l’aeroport".

Segons Noguera "serem escrupolosos i amb la mateixa contundència que fins ara, arribarem on sigui per impedir una ampliació innecessària i que només es tradueix en massificació i contaminació." Així s’ha manifestat el líder ecosobiranista una vegada s’ha anunciat un replantejament del projecte d’ampliació. En aquest context, el coordinador de MÉS ha destacat que "la pressió liderada per MÉS per Mallorca ha tengut efecte. Des del primer dia ens hem oposat de manera clara i contundent. Altres ho han fet amb la boca petita. Repensar els projectes demostra que teníem raó i que sense la pressió exercida a tots els nivells institucionals, ara podríem parlar d’una situació irreversible. El paper que ha jugat MÉS per Mallorca ha estat determinant, ben igual que la implicació de les diferents associacions i plataformes ciutadanes que han sortit al carrer per protestar en contra d’aquesta ampliació".

Amb tot, Noguera es manté ferm i durant una roda de premsa on ha comparegut acompanyat del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha assegurat, que "el futur de son Sant Joan depèn de millorar els accessos amb un clar impuls del transport públic i en una minva de l’impacte que genera la seva activitat. Els nous projectes han d’incloure mesures correctores i posar límits".

De la mateixa manera Noguera ha recordat que "la situació actual ha servit per demostrar, una vegada més, que l’aeroport no pot tenir una gestió allunyada de la realitat de les illes. Ha quedat palès que aquesta infraestructura vital i essencial necessita una gestió de proximitat. Només des de la cogestió, amb implicació de les institucions i els agents socials balears, pot esdevenir una eina útil i al servei de la societat.". Per això, ha afegit, "seguirem reclamant una participació directa que ens permeti planificar i organitzar el present, i sobretot, el futur d’una infraestructura fonamental en el procés de transformació del model econòmic".

Amb tot, i davant el canvi d’actitud per part d’AENA, Noguera reclama que "dins aquest esperit d’explicar el projecte a entitats i a la societat que ha manifestat avui AENA, en boca del director de l’aeroport, estaria bé demanar-li que es manifesti públicament a favor de venir al Parlament, una compareixença sol·licitada aquesta setmana per MÉS per Mallorca".