Antoni Noguera: "Palma Habitada és una eina útil per a donar oportunitats a la gent a accedir a un habitatge"

El programa millora les garanties als propietaris per incrementar la captació d’habitatges destinats a lloguer

El lema ’Casa meva és casa vostra’ connecta amb la seguretat que ’casa meva’ estarà ben cuidada si la cedesc a l’Ajuntament de Palma


El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i el director general d’Habitatge, Francisco Cifuentes, han presentat les novetats del programa Palma Habitada i la campanya que amb el lema "Casa meva és casa vostra" vol incentivar la captació d’habitatges perquè es puguin incloure dins el programa i destinar-los al lloguer.

Noguera ha defensat que Palma Habitada "és una eina útil" i que ha de servir "per donar oportunitats a la gent a accedir a un habitatge". Amb l’objectiu de captar més habitatges, s’han incrementat les garanties per als propietaris per donar-los més seguretat en cas d’impagament o de desperfectes. "El lema ’Casa meva és casa vostra’ connecta amb la seguretat que casa meva estarà ben cuidada si la cedesc a l’Ajuntament" ha afirmat Noguera.

El regidor també ha afirmat que Palma Habitada és "un programa de vocació social" i en aquest sentit l’Oficina Antidesnonaments tendrà prioritat en accedir-hi. A més, podran accedir al programa aquelles persones amb ingressos fins a 1.200 euros i el preu del lloguer màxim puja fins als 540 euros. Així, s’amplien les característiques dels pisos que reunirà el programa per tenir més oferta i més mercat. No s’ha marcat una xifra que es vol assolir de captació sinó que aquesta sigui regular. Noguera ha recordat que "d’ençà de les retallades del PP, no hi havia un número significatiu de captació d’habitatges". Actualment el parc d’habitatges és del voltant de 400 abans que el Patronat de l’Habitatge assumís el programa, l’any 2013 i de 184 nous a partir d’aquesta data.