ANTONI NOGUERA NOU COORDINADOR GENERAL DE MÉS PER MALLORCA

Noguera: “MÉS ha de ser el partit verd i ecologista de Mallorca”

L’equip liderat per Antoni Noguera ha estat elegit avui per formar la Permanent de MÉS per Mallorca en el marc de la IV Assemblea General de la formació. El tinent de batle de l’Ajuntament de Palma assumirà la coordinació general de la formació ecosobiranista, mentre que Catalina Inés Perelló assumirà la Secretaria de Finances; Josep Ferrà, la d’Organització i Joan Mas ’Collet’, la d’Agrupacions Locals. La resta de la Permanent la formaran Neus Truyol, Mateu Matas ’Xurí’, Ruth Mateu. L’equip d’Antoni Noguera, l’únic que s’havia presentat, ha obtingut un 87% dels vots a favor.

Durant el discurs de clausura de la IV Assemblea General de MÉS per Mallorca en què ha estat proclamat coordinador general, Antoni Noguera ha afirmat que “la tasca de l’executiva serà convertir totes les sensibilitats actuals de MÉS, en una sensibilitat connectada a la realitat del partit i de les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears i que MÉS es converteixi en un únic partit. També ha afegit que “la tasca principal serà vetllar per la cohesió, la unitat del partit, el sentiment de pertinença i millorar l’autoestima”.

Noguera ha afirmat que “el català a l’escola és la principal eina de cohesió social i és imprescindible que sigui llengua vehicular” també ha afegit que “un nin de 5 anys amb el sistema actual parla més idiomes que Mariano Rajoy”.

A més, Antoni Noguera ha emfatitzat que el partit ha d’assolir 5 qüestions importants: ser el partit de l’esquerra verda i ecologista de Mallorca, el sobiranisme i la llengua com a eines d’inclusió, les polítiques innovadores ja hem fet amb la llei de Canvi Climàtic o la Llei de Residus, un nou model econòmic basat en l’economia social, la verda i la blava i un partit feminista. Noguera també ha destacat que l’executiva vetllarà per la creació d’unes joventuts polítiques i la necessitat d’un projecte d’illes, no com a partit però si un projecte comú.

A més dels set membres de l’equip de Noguera per a la Permanent, també s’han elegit 17 candidatures individuals que, juntament amb la Permanent i els membres nats de les institucions i òrgans interns, formaran part de l’Executiva de MÉS per Mallorca. Són: Agustina Vilaret, Antoni Verger, Aina Sastre, Miquel Oliver, Maria Ramon, Marta Carrió, Catalina Mas, Carles Gonyalons, Antoni Lluís Trobat, Joan Verger, Aina Amengual, Aina Maria Bernad, Rafel Sedano, Joan Llodrà, Jaume Alzamora, Anabel Riveras, Xisca Prats.

També s’han elegit els cinc membres de la Comissió de Garanties (Dolors Forteza-Rei, Coloma Ferrer, Bel Nora, Lluís Segura) i 16 membres d’elecció directa del Consell Polític, un òrgan de debat estratègic on també hi estaran representades les agrupacions locals, les sectorials, les Fundacions i els joves del partit. Aquests 16 electes són: Lila Thomàs, Tià Lliteras, Carme Gomila, Fina Tur, Xavier Bacigalupe, Marta Guijarro, Joan Font, Ferran Rosa, Catalina Socies, Biel Frontera, Bel Simon, Teresa Caimari, Xisca Mir, Josep Valero, Jaume Tomàs, Josep Mallol.