Antoni Noguera: "La feina de Can Gazà és generadora de segones oportunitats”

Antoni Noguera i Mercè Borràs han iniciat una ronda de contactes amb els col·lectius i entitats del Tercer Sector Social de Palma, la primera trobada de les quals ha estat amb Can Gazà, Institut contra l’exclusió social


Palma, 18 de setembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han visitat Can Gazà, al Secar de la Real, i el Taller Marginàlia, en el polígon de can Valero, en el marc de les visites que fa el batle Noguera a les entitats ciutadanes del Tercer Sector. Els han acompanyat el president de Can Gazà, Jaume Mateu i Martí, i el síndic general, Jaume Santandreu, que els han mostrat els espais de casal i els departaments del Taller, i els han explicar els programes que es duen a terme.

El batle ha enaltit la tasca que des del 78 duu a terme Can Gazà-Institut contra la exclusió social com a “generador de segones oportunitats” i ha agraït als seus responsables la feina constant i silenciosa per bé d’aquest col·lectiu. Noguera ha destacat que “sou un exemple i un orgull per aquesta ciutat”.

Després de la visita a Can Gazà, seguiran altres encontres amb entitats com Mater Misericordiae, Asprom, Amadib, Fundació Natzaret, Naüm, EAPN-Xarxa per a la Inclusió Social i el Patronat Obrer, entre d’altres. Amb aquestes visites es vol conèixer de primera mà la tasca que desenvolupen i les necessitats que puguin tenir en relació a les accions que duen a terme; i, d’aquesta manera, veure de quina manera es poden millorar la col·laboració de l’Ajuntament de Palma a través de diferents projectes.

Durant aquests dos anys de legislatura, des de l’Ajuntament de Palma s’han fet passes per obrir el debat amb la societat civil i s’ha potenciat la participació del teixit associatiu. Així, s’ha constituït el Pacte per a la Inclusió Social, on a més de l’Ajuntament s’hi troben representades 27 entitats del tercer sector i s’ha creat el Consell Municipal de Serveis Socials, amb la participació d’altres 28 entitats. Alhora que s’han reordenat les convocatòries de subvencions a programes d’interès social amb l’objectiu de potenciar el projectes que desenvolupen les entitats, en especial aquells destinats a població amb alta vulnerabilitat social.

El Tercer Sector Social és el conjunt d’entitats privades sense afany de lucre que treballen per la inclusió i la cohesió social, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables de la societat per això són un actor important en l’àmbit social i tenen un paper rellevant en la planificació, la implementació i el desenvolupament de polítiques socials. Complementen la tasca de les administracions i l’objectiu d’impulsar aquesta línia de feina és reforçar el reconeixement social i millorar el model de col·laboració pública i social per a poder arribar a dissenyar serveis que responguin a les necessitats de la ciutadania.

L’objectiu del batle de Palma, Antoni Noguera, com de la resta de l’equip de govern municipal, és refermar el compromís de Cort amb les entitats del Tercer Sector Social. Una tasca que continuarà en el 2018, ampliant la feina de l’àrea de Benestar i Drets Socials amb el treball comunitari als pobles i barris de la nostra ciutat.