Noguera i Ensenyat reunits per una Palma més sostenible i amb menys cotxes

Els dos polítics de MÉS han abordat temes d’interès en la seva primera trobada, com són el Pla d’intervenció en Àmbits Turístics o el pla de mobilitat. També s’ha parlat de la rehabilitació dels molins del pla de Sant Jordi

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebut aquest dilluns en audiència el batle de Palma, Antoni Noguera. Es tracta de la primera reunió de caràcter oficial que han mantingut el nou batle de Palma i el president del Consell. En acabar la reunió, el president ha destacat que Noguera "representa una generació amb sang nova que vol establir les bases del que ha de ser la ciutat de Palma en el futur".

Els dos polítics han parlat de les qüestions més destacades com són la planificació turística i la necessitat de marcar un sostre a Palma. "La veritat és que nosaltres, amb el model de ciutat que vàrem presentar a les eleccions, vàrem arribar a molta gent, a moltes barriades i a molts pobles de Palma, amb una idea transformadora. Volem una ciutat moderna, europea, verda, sostenible i econòmicament creativa", ha explicat el nou batle de Palma.

Ensenyat i Noguera han estat d’acord en la necessitat de què el Pla de Mobilitat de l’àrea metropolitana inclogui la construcció d’aparcaments dissuasius a les entrades de Palma amb l’objectiu de descongestionar la ciutat de vehicles privats. Noguera ha apuntat la importància "d’acabar amb la dependència de Palma amb el cotxe". En aquest sentit, el president del Consell ha remarcat que aquesta iniciativa ha d’anar necessàriament connectada amb la xarxa de transport públic, existent o de nova creació.

Pel que fa a la Llei de capitalitat, el batle de Palma ha transmès al president del Consell la necessitat de poder ampliar les partides que contempla la norma en relació als projectes conjunts entre les dues institucions.

Quant als projectes de recuperació del patrimoni històric, el president Ensenyat ha explicat a Antoni Noguera el projecte de restauració de molins del Pla de Sant Jordi, al que el Consell de Mallorca destinarà 2 milions d’euros a més de les aportacions privades que es puguin aconseguir.