Antoni Noguera: "Després de blindar els ports i aeroports ara cal protegir les persones"

El coordinador de MÉS reclama implementar de manera immediata mesures per ajudar els col•lectius més afectats per les afectacions econòmiques derivades del coronavirus

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorat de manera positiva les mesures restrictives implementades als ports i aeroports de les Illes Balears. El tancament total del trànsit de passatgers via marítima, així com les limitacions al trànsit aeri, acompanyades de controls sanitaris, "contribuiran a blindar-nos davant l’expansió de la pandèmia". Segons Noguera "per contenir l’expansió no podíem seguir amb el desgavell dels darrers dies. Ahir per exemple van arribar desenes de vols privats als aeroports illencs". Aquest nou escenari de control, segons Noguera, "és una passa més en la línia de ser restrictius per poder recuperar la normalitat com més aviat millor". El coordinador ecosobiranista ha afegit que "gràcies a la pressió de MÉS i d’altres formacions que formem part del GOIB, juntament amb el clam de la ciutadania, hem aconseguit que el Govern Espanyol reaccioni davant una situació excepcional". De fet, ha recordat que a hores d’ara el nivell de contenció a les Illes Balears és molt superior a altres territoris peninsulars. És per això, que per poder avançar en l’erradicació cal actuar de manera contundent i efectiva en el control de ports i aeroports.

Amb tot, un pic s’ha protegit la principal porta d’entrada i sortida de les illes, "ara cal protegir les persones". Així, ha dit Noguera, "ara és el moment d’iniciar una segona fase de tasca socioeconòmica per ajudar a qui està perdent la feina, autònoms i treballadors. Cal implementar de manera immediata mesures per ajudar els col•lectius més afectats per les afectacions econòmiques derivades del coronavirus", ha conclòs.

Antoni Noguera també ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a la població que es quedi a casa per evitar la propagació del coronavirus. En aquest sentit ha insistit en el fet que només se surti de casa si és imprescindible. "En el cas de sortir a fer la compra, hem de fer-ho amb tranquil•litat i paciència, evitant comprar en excés i sent solidari, tant amb la resta de compradors com pels treballadors dels establiments"