Antoni Noguera: “Cort ha pagat 12.000 pernoctacions en hostals durant el 2013”

El regidor de MÉS per Palma alerta que la despesa va ser de 316.600 euros en total (25 persona/dia). “És a dir, Cort ha pagat per una família de quatre membres fins a 3.000 euros al mes per viure en un hostal”

“Volem invertir les prioritats i canviar el model assistencialista del PP que cronifica la pobresa. Les persones necessiten segones oportunitats, feina i casa”

Segons les dades de la memòria de l’any 2013 de Serveis Social, s’han gastat 316.600 euros destinats a pagar hostals. “Gent que no hi cap al Servei d’Acollida Municipal i que han estat derivats a hostals. És a dir que Cort ha pagat per una família que durant un mes en un hostal, un total de 3.000 al mes. Aquests diners es podrien destinar a habitatges de lloguer social”.

Antoni Noguera ha denunciat avui durant el ple de l’Ajuntament de Palma aquesta xifra, que queda molt per damunt de l’anunciada de 133.000 euros durant els darrers mesos per part de la regidoria. Noguera ho ha afirmat amb la presència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, qui ha intervingut també en el ple per denunciar que els bancs segueixen desnonats a famílies a Palma. Concretament, en les últimes dues setmanes la PAH ha tingut coneixement de fins a 12 ordres d’execució de desnonaments.

El regidor Noguera defensa avui una proposta per crear un parc d’habitatges de lloguer social de com a mínim 100 habitatges. “La nostra proposta és que aquests doblers no es malgastin i es destinin a facilitar l’accés a habitatges de lloguer social. La gent no necessita hostals, la gent necessita cases”.

“El PP de Cort no dóna segones oportunitats a les persones, cronifica la seva situació de pobresa, els aboca a l’exclusió social. De cada vegada hi ha més gent frustrada. Volem que s’inverteixin les prioritats en polítiques socials d’habitatge. Model assistencialista que no ataca els problemes de la crisi, simplement es dedica a contenir-ne els efectes. Els veïns i veïnes de Palma necessiten que Cort faci polítiques actives d’ocupació i habitatge.

Les dades concretes d’aquesta despesa de 316.600 recollides en la memòria de Serveis Socials del 2013 es desglossen en:

- Ajudes econòmiques directes a usuaris per pagar pensió = 37.649,94€

- Factures de la Pensió a l’Ajuntament = 225.033,00€

- Ampliació = 53.918,73€