Ampliam i milloram la depuradora d’Alcúdia

La Conselleria de Medi Ambient inverteix 5,6 milions d’euros en la remodelació i ampliació de l’estació depuradora, així com en la nova estació de bombeig


Més de 5,6 milions d’euros del cànon de sanejament s’han invertit en la remodelació i ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals i en la nova estació de bombeig d’Alcúdia, que s’han inaugurat aquesta setmana. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha invertit els doblers que la ciutadania paga com a impost municipal per millorar i ampliar aquestes infraestructures.

El conseller Vicenç Vidal ha destacat que el cànon “és un instrument útil i necessari que permet al Govern fer aquestes infraestructures i ajudar els municipis a finançar-les”. Les obres que s’han fet a Alcúdia permetran ampliar de manera molt important la capacitat i obtenir així un cabal de 21.650 m³/dia. La infraestructura renovada servirà també per donar un millor servei en temporada alta i l’optimitzarà en cas de pluja, ja que es preveu la instal·lació d’un dipòsit de tempesta on l’excedent d’aigua que hi hagi en dies de pluja s’emmagatzemarà per ser tractat amb posterioritat.

Aquesta és una de les infraestructures més importants que s’ha finançat amb el cànon de sanejament, però n’hi ha d’altres. L’any 2017 l’impost municipal va servir per invertir 63 milions d’euros en depuració a les Illes Balears. I és que totes les depuradores de les Illes es financen amb aquest cànon, tant el manteniment, al qual s’ha destinat 47 milions, com les noves instal·lacions com la d’Alcúdia a les quals s’ha destinat 13 milions d’euros.

La depuradora d’Alcúdia es va construir el 1984 i des de llavors s’hi han anat realitzant diferents intervencions de millora fins a la capacitat de tractament de 14.000 m3/dia. Les obres que s’hi han duit a terme, en les quals s’ha dimensionat l’estació, permetran obtenir un cabal de 21.650 m³/dia. Aquest augment, tal com ha explicat el conseller Vicenç Vidal, “suposarà una millora ambiental significativa, donat que l’augment en la capacitat suposa també una millora en la qualitat de les aigües que s’aboquen a la badia d’Alcúdia”.