AMB LA DEMOCRÀCIA, CONTRA LA REPRESSIÓ

MÉS per Mallorca al costat dels pobles que volen exercir el dret a decidir el seu futur de forma democràtica


A MÉS per Mallorca sempre hem estat i estarem al costat dels pobles que volen exercir el dret a decidir el seu futur de forma democràtica, pacífica i lliure; la democràcia no només són drets i deures individuals, sinó també drets i deures col·lectius i de pobles. Per tant, donam tot el nostre suport al referèndum català convocat per al proper 1 d’octubre.

A més, com a republicans, socialistes, feministes i ecologistes, aquest referèndum suposa el major desafiament al règim i l’statu quo espanyol sorgit des de la Transició, que ha fet de la monarquia una imposició, de la separació de poders una quimera i de la justícia un somni. Entenem que com a tal, el referèndum hauria de rebre el suport de qualsevol progressista de cor.

Evidentment lamentam la manca de diàleg i d’altura de mires per part del Govern i l’Estat espanyol en els darrers anys, amb un punt àlgid en les retallades a l’Estatut del 2006 i sobretot la posterior impugnació al Tribunal Constitucional per part del PP. Però més que lamentar hem de condemnar la seva actitud els darrers mesos, que ens escandalitza i va més enllà de la seva anunciada voluntat d’impedir el referèndum: amb el beneplàcit del PSOE i C’s, el PP i tota l’estructura de l’Estat s’ha dedicat a perseguir la divergència ideològica a Catalunya. Han imputat la mesa del Parlament per permetre un debat i a membres de l’anterior Govern de la Generalitat per fer una consulta; han amenaçat les publicacions que difonguessin informació del referèndum i n’han impedit actes de suport; han citat de declarar i advertit de detenció a més de 700 batles i batlesses per un fet no succeït; han registrat impremtes i mitjans de comunicació; han requisat cartells i planxes d’impressió amb publicitat d’organitzacions privades; han suspès parcialment l’autonomia catalana sense cap llei o sentència que ho avali; han impedit l’enviament de cartes pel seu contingut; etc.

Davant aquesta persecussió ideològica i la vulneració de drets fonamentals com són d’expressió, d’imprenta, d’informació, de reunió o d’inviolabilitat de correspondència, no podem ni volem callar, i demanam a la ciutadania que sigui conscient que això ja no va només d’un referèndum a Catalunya, sinó de drets civils de tots i cadascun de nosaltres.

Per això, el Consell Polític de MÉS per Mallorca expressam el nostre suport al dret dels catalans i les catalanes a decidir lliurement el seu futur, i sobretot a les llibertats que s’estan veient amenaçades per part de l’Estat espanyol.