“Amb els 15 milions que el PP ha dilapidat amb la paralització, el Palau ja es podria haver desmuntat, reciclat els materials i recuperat l’espai per a la ciutat”

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, denuncia que 20 mesos de paralització de les obres suposa un cost per a tots els ciutadans de més de 15 milions d’euros. Mentre el desmuntatge es podria dur a terme amb 12 milions d’euros i suposaria posar fi a la sagnia de doblers públics que cada mes engoleix el monstre del Palau

A més, Verger demana la compareixença del regidor d’Infraestructures Andreu Garau, i del regidor de Turisme, Álvaro Gijón, perquè “algú expliqui què està passant. És intolerable aquesta paralització que cada mes ens costa 470.000 euros públics”

El Palau de Congressos és una ruïna econòmica, l’estructura acumula rovell i està en procés de degradació pel pas del temps, i si algun dia es finalitzen les obres suposaria una ruïna de fins a 2 milions d’euros anuals de dèficit d’explotació. “La conclusió davant aquesta realitat és bastant evident però el PP es nega a acceptar-la i segueix endavant amb un mega projecte condemnat al fracàs”. El portaveu dels ecosobiranistes a Cort demanarà la compareixença dels regidors d’Infraestructures i Turisme perquè “algú doni la cara davant els ciutadans i expliqui perquè les obres duen 20 mesos de total paralització malgrat el batle va assumir el compromís de reiniciar-les el setembre de 2013”.

Les xifres demolidores demostren que aquest és un projecte ruïnós:

· 10.180.000 euros tirats als fems des del juliol del 2012 per tenir les obres aturades: el Palau genera un cost mensual de 470.000 euros (més un primer mes de 580.000 euros), tal i com va afirmar el Conseller de Turisme, Carlos Delagdo (consulteu l’adjunt) el novembre de 2012 en seu parlamentària. I a aquests més de 10 milions hem de sumar els costos derivats de la degradació evident dels materials després de 20 mesos de paralització, que probablement no baixaran de 5 milions.

· Així, en total més de 135 milions d’euros de cost final, si és que es finalitzen les obres: 120 milions de construcció del Palau, 10,1 milions per tenir les obres aturades i més de 5 milions pels materials degradats.

Per contra, Antoni Verger proposa que les obres s’aturin de forma definitiva i es posi en marxa el Pla D: desmuntatge. “Exigim responsabilitat i decisió per aturar la sagnia de doblers públics que ja dur engolits el monstre del Palau”. El portaveu de MÉS per Palma, després d’haver-ho contrastat amb diferents tècnics, afirma que amb 12 milions d’euros es podria posar punt i final definitiu a aquest malson, menys dels 15 milions tudats per no fer res des de la paralització de juliol de 2012.

“Amb 6 milions es podria procedir al desmuntatge i demolició de Palau i hotel, amb 3 se podrien gestionar els residus, i amb 200.000 euros se podria comptar amb una assistència tècnica d’obres solvent. A això s’haurien de sumar 3 milions d’indemnitzacions a la constructora pels materials ja adquirits”.

Verger denuncia que “ha arribat el moment de posar les xifres damunt la taula i comprovar que l’única opció més econòmica, sostenible i viable és el desmuntatge del Palau de Congressos”.

“Un caprici del PP que ens està costant 135 milions d’euros”

Verger demanarà la compareixença del regidor d’Infraestructures Andreu Garau, i del regidor de Turisme, Álvaro Gijón, dijous dia 20 de març en comissió informativa prèvia al Plenari. “El PP ha de donar la cara, ser transparent i respectuós amb la ciutadania. No podem permetre que segueixin tirant doblers als fems. Algú ha d’explicar a la gent que està passant amb el Palau de Congressos. És intolerable que l’equip de govern del PP se negui a donar explicacions sobre quan se reiniciaran les obres i quan costaran als ciutadans”.

“El PP de Cort s’està erigint en hereu de l’ex president Matas per continuar amb un projecte faraònic, inútil i ruïnós que ens constarà més de 135 milions d’euros”, conclou Verger.

Documents adjunts