Aina Moll i Marqués, Medalla d’Or de la Ciutat per la seva trajectòria personal i professional en defensa de la normalització del català

El grup municipal PSM-IV-ExM ha proposat a la filòloga com a candidata a rebre la major distinció de la Ciutat. Està previst que s’aprovi en el plenari d’aquest dijous per tots els grups polítics de l’Ajuntament de Palma

Els regidors de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han consensuat amb l’equip de govern de Cort atorgar a Aina Moll i Marqués la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma per honorar la seva trajectòria personal i professional en defensa de la normalització lingüística del català. 


Els ecosobiranistes consideren imprescindible posar en valor la tasca incansable d’aquesta filòloga a Catalunya i Balears, precisament en un moment en què els governants a les principals institucions públiques de les illes estan duent a terme una ofensiva deliberada contra l’ús i la normalització de la llengua pròpia d’aquesta terra. 

“És vital que davant els atacs reiterats del PP, amb l’objectiu de marginar la presència del català dins l’administració pública i l’educació, reivindiquem una figura que ja ha esdevingut històrica en la defensa de la normalització del català”. Antoni Verger, portaveu del grup municipal, argumenta en aquests termes la proposta de la coalició, que ja ha rebut el vistiplau de la pròpia Aina Moll i la resta de grups municipals. 

Cal recordar, per tant, que Aina Moll i Marqués és filla del també filòleg Francesc de Borja Moll amb qui va col·laborar en l’elaboració dels dos darrers volums del Diccionari català-valencià-balear. Entre d’altres, la seva
figura destaca per la incansable tasca en favor de la normalització lingüística des de diferents societats científiques com l’Institut d’Estudis Catalans o el Grup Català de Sociolingüística, així com la seva feina en la promoció de la llengua i la cultura catalanes a través de la seva participació com a sòcia fundadora en la creació de l’Obra Cultural Balear l’any 1962. 

A més, va ser part del govern català durant vuit anys a la dècada dels vuitanta com a directora general de Política Lingüística i més tard a Mallorca va ser directora de la Campanya de normalització lingüística del Govern Balear entre l’any 1990 i 1995 i va col·laborar amb el govern de Cristòfol Soler com a assessora lingüística.