Agustina Vilaret: “aquesta legislatura ha de ser la de la llengua catalana”


La titular de la secretaria autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears explica la tasca que es duu a terme des de la seva àrea

Aquests primers mesos han estat per posar peu fiter i posar la maquinària en marxa. Ens trobam, certament, davant d’un repte: situar la Secretaria Autonòmica en el panorama illenc, fer-nos forts. Si bé és una unitat de govern nova i, cal dir-ho, poc definida, té àmbits estratègics de país com són la Universitat i la Recerca. En aquest sentit vull destacar la tasca del director general, Pep Lluís Pons, qui coneix bé el sector i impulsa iniciatives com la Nit de la Recerca, que serveix per apropar la tasca dels investigadors a la societat. La recerca ha de ser clau si volem fer un canvi cap a un model econòmic i social basat en el coneixement i no en l’especulació.

L’altra pota de la Secretaria Autonòmica és la Política Lingüística. Vos puc ben assegurar que la directora general, Beatriu Defior, coneguda i reconeguda en la matèria, té les coses ben clares. Des del minut zero ens vàrem posar a treballar en les actuacions i les fites que hem d’aconseguir per situar la llengua catalana en el lloc que es mereix i no cedir ni un mil·límetre davant agressions i menyspreus. Hem mantingut reunions amb les institucions més importants per a coordinar actuacions per tal que aquesta legislatura, sigui la de la llengua catalana.

En arribar, de tot d’una ens vàrem trobar amb el cas de na Paula Rotger. Hem estat al seu costat des del principi. Primer vàrem reunir-nos amb el delegat del govern espanyol perquè volíem esclarir els fets. Després vàrem impulsar l’enviament d’una carta al director de l’aeroport de Palma per exigir-li que es revisàs el cas i que no es victimitzàs encara més na Paula. La nostra actitud ha estat constructiva però també molt decidida.

En el cas de l’Oficina de Drets Lingüístics hem de dir que tot va per bon camí. Vos puc assegurar que tant en aquest afer com en tot allò que afecta a temes de llengua dins el Govern, som la garantia perquè tot vagi bé.