Afers Socials ja ha realitzat el control telefònic de 13.848 persones amb dependència

La Conselleria que dirigeix Fina Santiago arribarà avui als 20.000 majors monitorats i comptarà amb 10.500 aparells de teleassistència

La conselleria d’Afers Socials ja ha realitzat el seguiment telefònic, de 13.489 persones amb dependència i les previsions són arribar a les 20.000 abans del cap de setmana. En concret, un grup de 90 persones fan feina amb la intenció de saber com viuen el confinament aquestes persones amb algun grau de dependència. Via telefònica se’ls realitza tota una sèrie de preguntes que ajuden els tècnics a conèixer la situació de la persona, en la majoria de casos gent gran que viu tota sola. Se’ls demana si s’ha aixecat del llit, si ha pres la medicació, si ha menjat,entre d’altres També se’ls demana pel seu estat anímic i de salut. Tot, amb l’objectiu de garantir el seu benestar durant els dies de confinament.

En funció de les respostes s’activen quatre nivells de prioritat, que incrementen el grau de seguiment o bé directament activen els professionals dels serveis socials perquè comprovin de manera presencial l’estat de la persona dependents. A més, la conselleria incrementarà en 3.000 terminals els aparells de teleassistència, arribant en els pròxims dies als 10.500 dispositius.