Afers Socials i Esports deixa fora de la convocatòria d’ajuts els clubs patrocinats per cases d’apostes

MÉS per Mallorca també lidera una iniciativa de l’ajuntament de Marratxí contra aquests tipus de negocis que fomenten la ludopatia

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha anunciat recentment la convocatòria d’ajuts per 110.000 euros per a l’organització i realització d’esdeveniments esportius d’alt nivell. Per segona convocatòria consecutiva, la direcció general de Carles Gonyalons a la conselleria que lidera Fina Santiago ha exclòs les entitats i clubs que rebin algun tipus de patrocini d’empreses de cases d’apostes o de sales de joc, independentment de si aquest ajut s’utilitza o no per a cobrir les despeses de l’esdeveniment que sigui objecte de subvenció.

La convocatòria d’aquestes subvencions és una mostra de com MÉS per Mallorca treballa en diferents àmbits i insititucions per erradicar el negoci de la ludopatia. El ple de l’Ajuntament de Marratxí va aprovar fa poc una moció en contra de l’obertura d’una sala d’apostes al Pont d’Inca, mentre que el tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, cerca vies jurídiques en col·laboració amb el Govern per evitar l’obertura d’un nou local que, a més, es vol situar a 100 metres d’un parc infantil i a 200 metres d’un col·legi.

L’actitud de MÉS per Mallorca i les institucions d’arreu de les Illes Balears contrasta amb la del govern espanyol. D’entrada, el ministre Garzón es va comprometre a combatre les cases d’apostes. Així i tot, recentment ha renovat les llicències online de nous operadors i no ha aconseguit incloure en l’avantprojecte de llei del Joc la prohibició d’aquests negocis per anunciar-se als grans equips esportius. Per això, MÉS per Mallorca reclama una actitud més contundents de totes les institucions contra aquest greu problema que devasta moltes famílies i perverteix els valors de l’esport.