Adéu als símbols franquistes al monument de la plaça d’Espanya de Sóller

Comencen les tasques de retirada del símbols feixistes a Sóller


Els operaris de la brigada municipal han començat les tasques de retirada dels símbols franquistes del monument de la plaça d’Espanya de Sóller, en el que suposa una nova execució dels acords del Ple de l’Ajuntament de 13 d’octubre de 2015, que aprovà l’expedient per aplicar la Llei de la memòria històrica a Sóller. En aquell Ple, 10 dels 17 regidors del consistori votaren a favor d’aquestes actuacions (5 de Més per Sóller, 4 del PSIB-PSOE i 1 de Guanyem).

Les feines actuals se centren en l’eliminació d’una àguila de Sant Joan, la llegenda gravada a la pedra del monument i la retirada de la creu que corona l’estructura del monòlit, i se sumen a l’actuació feta a la creu de Muleta (Port de Sóller) el mes de novembre, en la qual foren presents familiars d’un dels tres carrabiners represaliats i morts pel franquisme pels fets esdevenguts allà el 1936 arran de l’alçament feixista.

L’impuls al compliment d’aquesta llei estatal forma part dels Acords de Govern signats el juny de l’any passat entre el PSOE local i Més per Sóller, i fou duita a Ple per l’equip de govern municipal. En tots dos casos les feines no han suposat cap despesa extra per a l’Ajuntament perquè les ha executat personal municipal.