Acords programàtics assolits a la reunió entre PSIB-PSOE, Podem i MÉS: habitatge, igualtat i joves, medi ambient, llengua i cultura

Continuen les converses entre els tres grups per avançar en els Acords pel Canvi


Aquest dilluns han continuat les converses entre PSIB-PSOE, Podem Illes Balears i MÉS per avançar en els Acords pel Canvi. Els representants dels tres grups han arribat a acords programàtics en les àrees d’habitatge, igualtat, joves, medi ambient i llengua i cultura.

Aquests són els acords assolits:

HABITATGE

Gravàmens als habitatges buits d’entitats financeres.

Creació d’un nou servei que gestionarà habitatges buits (Oficina d’Habitatges Buits).

IGUALTAT

Llei autonòmica d’igualtat entre homes i dones.

Pla integral contra la violència de gènere a les Illes Balears.

Llei LGTBi.

JOVES

Pla d’oportunitats per a joves en relació amb l’ocupació, l’habitatge i la formació.

MEDI AMBIENT

Revisió dels articles més "desreguladors" de lleis com la Llei de turisme, la Llei agrària, la Llei del comerç i la Llei del sòl.

Oposició frontal a les prospeccions petrolíferes. Promoure la modificació de la legislació estatal i europea en aquesta matèria i emprendre les mesures polítiques, legals i judicials necessàries per acabar amb les prospeccions a la Mediterrània. Liderar un front comú per una Mediterrània lliure de prospeccions.

Aturar la importació de residus cap a les Illes Balears i proposar una Llei autonòmica per a la gestió sostenible de residus.

Paralitzar les ampliacions dels ports esportius i revisar els processos de concessió i privatització en marxa.

CULTURA I LLENGUA

Recuperar el consens assolit entorn a la Llei de normalització i desenvolupar una política al servei de la normalització de la llengua catalana.

Impuls de les indústries culturals i de la cultura com a estratègia turística.

Recuperar la participació del Govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull i redefinir el paper de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Recuperació a la TDT dels canals 33/Super3 i 3/24.