Acord entre MÉS i EU a Calvià per impulsar un espai unitari d’esquerres obert a la ciutadania per concórrer a les eleccions municipals de maig

Rafel Sedano (MÉS) i Alfonso Rodríguez (EU) fan una crida a la ciutadania de Calvià a participar a l’Assemblea Oberta del proper dia 20 a Magaluf, en què es definiran les línies polítiques i organitzatives del nou projecte


MÉS per Calvià i Esquerra Unida Calvià han acordat impulsar un espai unitari d’esquerres, obert a la ciutadania de Calvià, per concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig. El projecte ha estat presentat avui pels portaveus de les dues formacions, Rafel Sedano (MÉS per Calvià) i Alfonso Rodríguez (EU Calvià).

Rafel Sedano ha afirmat: "El que presentam avui és un projecte de caire municipalista i un acord fruit de la confiança i generositat dels membres de les dues opcions electorals per fer possible el canvi al nostre municipi. De forma solidària hem entès que la ciutadania ara demana gestos i accions de responsabilitat per damunt d’altres prioritats (legítimes, però perilloses, especialment al nostre municipi) del partidisme i les sigles”.

Per la seva banda, Alfonso Rodríguez ha dit: "Després d’un temps negociant entre nosaltres, però també amb altres formacions i col·lectius del municipi, hem acabat concretant aquest pacte per impulsar un espai necessari que ara no està representat. Totohom ha hagut de renunciar a particularitats per afavorir un mínim comú amb el qual molta gent es pugui sentir integrat".

El proper divendres dia 20 se celebrarà una assemblea oberta per definir les línies polítiques i organitzatives del nou projecte. Sedano i Rodríguez han fet una crida a la ciutadania de Calvià perquè hi participi: “Volem que els ciutadans i ciutadanes de Calvià s’impliquin al màxim en la definició d’aquest nou espai que estam impulsant. La gent que assisteixi a l’assemblea oberta de dia 20 decidirà com elaborarem el programa electoral, com farem les primàries per elegir els candidats i candidates, amb quin nom ens presentarem a les eleccions, etc”. L’Assemblea se celebrarà a la seu d’EU Calvià, a Magaluf, a les 18.30 hores.

Punts bàsics de l’acord entre MÉS per Calvià i EU Calvià:

1.- L’acord

EU Calvià i MÉS per Calvià acorden impulsar un espai unitari de l’esquerra municipal. La plataforma estarà oberta a la participació de qualsevol ciutadà que n’assumeixi els principis definidors. Entre aquests destaquen el compromís amb la democràcia, amb la participació ciutadana, amb la justícia social, amb la transparència, amb la cultura i amb el país i amb un nou model econòmic, ocupacional, turístic i territorial.

2.- Elecció de la candidatura

L’elecció del cap de llista es realitzarà mitjançant la convocatòria de primàries obertes. La resta de llista es pactarà entre la persona candidata i els partits impulsors i haurà de ser validada per una assemblea oberta als militants i simpatitzants.

3.- Programa

El programa serà obert a la participació de la ciutadania, mitjançant la creació d’espais de debat, físics o a través de les xarxes socials, i haurà de ser aprovat en una assemblea unitària.

4.- Campanya

La campanya municipal serà conjunta i plural, donant protagonisme per igual a diferents persones que conformin la llista electoral i no sols a un candidat.

La forma jurídica serà la de coalició electoral. A l’assemblea conjunta on s’aprovi l’acord es proposarà la possibilitat d’optar amb un nom diferent que, en aquest cas , haurà de ser aprovat per aquesta assemblea.

5.- Actuació postelectoral

El posicionament de les persones electes, representants de la coalició al ple de l’Ajuntament de Calvià, haurà de ser debatut i decidit en assemblea unitària. Així mateix, la participació i acció política de les persones que actuïn en el seu nom hauran de sotmetre la seva activitat a la decisió de l’assemblea.