Abril: “Si els membres del govern d’Europa visquessin aquí una temporada, votarien a favor de la tarifa plana”

MÉS per Mallorca qualifica d’error el vot en contra de PP, C’s i PSOE per reformar la Llei d’Amnistia


El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha mostrat aquest dimecres la seva decepció davant del rebuig per part de la Comissió Europea d’establir una tarifa plana entre illes. "Si els membres del govern d’Europa, en comptes de venir a fer turisme visquessin aquí una temporada i sobretot a Menorca, Eivissa o Formentera, segurament votarien a favor de la tarifa plana", ha assegurat Abril.

El portaveu ecosobiranista ha afirmat que "el que no s’aguanta des de la nostra perspectiva és que es digui que això va contra la normativa de la UE o que és un excés. El que va contra la normativa de la UE i és un excés pot haver estat el rescat bancari, i es va fer igualment". David Abril ha afegit que aquesta decisió acompanya el desig del PP i del govern d’Espanya de voler ’resoldre’ el problema per la via del descompte del 75% "quan sabem que quan hi ha hagut un augment del descompte, les companyies han trobat al final la manera de fer pagar igual o més que abans".

Llei d’Amnistia

D’altra banda, David Abril ha valorat el vot en contra del PP, Ciutadans i el PSOE al Congrés per reformar la Llei d’Amnistia. "Pensam que és un error per part de tots els partits que van votar en contra i sobretot és un error del PSOE, que a més es contradiu amb la decisió que van prendre els socialistes aquí al Consell de Govern passat de dur els assassinats de Porreres davant de la justícia". El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca també ha recomanat al PSOE estatal "mirar-se en el mirall que representa el partit socialista de les Illes, que governa cap a l’esquerra pensant amb la majoria social i en el bé comú de la societat".

El també diputat ecosobiranista ha recordat que el dimarts que ve s’aprovarà al Parlament la llei de memòria històrica després d’arribar a un consens molt alt per part de tots els partits, un consens que, segons Abril, "s’hauria de traslladar al Congrés".