Abril: "Salvant les ofenses als turistes, Imma de Benito podria haver fet les pintades"

MÉS vol que es parli de la realitat del col·lapse i del tracte injust que dóna Montoro a Balears


Demà al ple del Parlament el PP durà iniciatives en relació a la promoció turística i al nou model econòmic. "A nosaltres ens agradaria parlar de la realitat del col·lapse", assegura el portaveu parlamentari David Abril. La situació actual ha provocat que tot el que històricament s’ha denunciat des de l’ecologisme social i polític comenci a ser assumit per la ciutadania i per totes les esferes. Així, Abril ha lamentat que el record de turisme es correspongui amb el record de persones aturades en temporada baixa a les Illes Balears. També ha apuntat al fet que els mitjans, aquest cap de setmana anunciaven que es preveu que aquest estiu hi hagi 100 operacions aèries per hora. Això són 2 avions per minut. "Tot això no es tradueixen en indicadors de les condicions de vida de la gent", afirma. A la vegada David Abril ha recordat que Imma de Benito, presidenta de la Federació D’Hotelers de Mallorca va dir que la deriva de l’actual model és l’antimodel. "Les pintades de Palma les podria haver fet, salvant les ofenses als turistes, Imma de Benito".

Finançament i deute

"Estem canviant finançament per més deute. Ja que l’Estat reconeix que aquí es recapten 1.300 milions d’euros més del que s’inverteix", assenyala Toni Reus. El diputat ecosobiranista en aquest sentit denuncia que "ens hem de barallar amb el Ministeri perquè ens faci arribar el Fons de Liquiditat Econòmica que no és més que deute". Des de MÉS s’assenyala queamb el finançament que ens pertoca es podria incrementar en 800 milions d’euros la despesa pública, augmentant un 25% la despesa en serveis socials i baixar les impost en 600 milions d’euros, és a dir es podrien tornar 600 euros a cada contribuent. "Des de MÉS volem visibilitzar aquesta situació de manca de finançament i ho fem a través del municipalisme, a través dels ajuntaments on tenim representació. S’està presentant una moció que s’ha aprovat a 8 ajuntaments de Mallorca que reclamen un major finançament.

D’un estat de decepció a un estat d’il·lusió

"Aquesta setmana serà una setmana negociadora. Avui, tenim reunió d’executiva on es decidirà també la comissió negociadora, El dia 13 acaba el termini i un parell de dies abans hem de tenir tot aclarit", ha assenyalat David Abril qui també ha fet referència a la possibilitat que per primera vegada una força diferent del del Bipartidisme passàs per davant de la dreta. "Aquest ha de ser un objectiu il·lusionant per a la gent progressista". Així, Abril també ha parlat del "repte de passar d’un estat de decepció de la gent a un estat d’il·lusió". Per la seva banda Antoni Reus ha assenyalat no només de treure més vots al Congrés, sinó també de poder aconseguir tres escons al Senat i superar al PP.