Abril: "No podem entendre que l’impost turístic es negociï amb els seus principals detractors""


Per al portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, “resulta del tot preocupant la situació de bloqueig de l’impost turístic per part de Podem, sobretot quan la principal diferència és la demanda per part dels negociadors de Podem d’una quota del que es recapti per a Eivissa que va en contra de l’equitat entre les Illes».

Segons Abril, “no ens PODEM permetre que l’impost s’aturi, i no podem entendre que es negociï sobre aquest punt amb el PP, que és l’enemic històric de l’ecotaxa, enlloc de cercar fórmules que no siguin percentatges fixos però sí garanteixin l’equilibri entre illes, principi amb el que sí que estam d’acord. Podem sap que el que proposen no s’aguanta amb els nombres a la mà i, si s’acceptàs, qualsevol illa o municipi podria fer el mateix i diluir la incidència d’un impost que és més necessari que mai”.

Des de MÉS recorden que «és a la comissió d’impuls del turisme sostenible, on són presents els consells insulars, que s’ha de vetllar per una correcta territorialització de l’impost, així com pel contingut mediambiental dels projectes, no amb amenaces què si no hi ha aquest punt, la llei, i per tant, l’impost, perillen».

Finalment, el portaveu del grup MÉS per Mallorca ha defensat que l’impost ha de servir també per compensar determinats desequilibris socials que provoca un model social i econòmic basat en el turisme, “per això es va introduir a proposta de la conselleria de serveis socials i del tercer sector que es pogués destinar també a infraestructures socials com residències o centres de dia, no entenem que Podem ho vulgui llevar”.