Abril: "Montoro és el xèrif de Nottingham i hauria de dimitir"

MÉS per Mallorca alerta sobre el perill d’alimentar el feixisme latent a la nostra societat i fa una proposta per recuperar els grans consensos


El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha valorat molt positivament la feina feta al Parlament i ha destacat que "amb les lleis de turisme, la de residus, la de canvi climàtic i la d’habitatge, que s’aprovaran aquest curs polític, complim més del 90% dels compromisos dels #AcordPelCanvi". Abril ha explicat que la llei de turisme que regularà el tot inclòs, els partyboats i els beachclubs té com a horitzó la prosperitat compartida. Alhora el portaveu afirma que les lleis de residus i de canvi climàtic tenen una relació directa amb el canvi de model econòmic, així com que la llei d’habitatge junt amb la de memòria històrica permetran als ciutadans viure a una societat molt més democràtica.

Abril ha criticat durament el ministre Montoro, responsable del segrest de 67 milions d’euros dels illencs i illenques, a qui ha comparat amb el xèrif de Nottingham, el dolent de Robin Hood, i de qui ha dit que "hauria de dimitir i que no és un interlocutor vàlid per negociar un nou finançament. El que volem és fer pinya amb altres comunitats que també pateixen el menyspreu de Montoro”

D’altra banda MÉS per Mallorca fa feina en una proposició no de llei per recuperar els grans consensos en relació a la llengua i a la cultura. "En els darrers temps, determinades iniciatives i pronunciaments públics i privats qüestionen reiteradament la pròpia llengua i cultura, i l’escola com una eina d’integració social i de garantia d’igualtat. Es tracta de posicionaments contraris, no sols a la pacífica convivència ciutadana, sinó contraris també a l’Estatut d’Autonomia, que assenyala la necessitat i el deure de protegir la llengua, la cultura i l’educació", ha assenyalat el portaveu ecosobiranista David Abril.

Abril ha remarcat que "els grans consensos com els assolits als anys 80 entorn a la llei de Normalització Lingüística són avui més necessaris que mai, si no volem afavorir la creació d’una gran fractura a la nostra societat"

La formació ecosobiranista alerta sobre la naturalització d’aquestes declaracions i proposicions per part de responsables polítics de primer nivell, sovint carregades d’odi i d’interessos polítics i electorals aliens a les nostres Illes. "No fan altra cosa que alimentar el pitjor feixisme latent a la nostra societat, que en els darrers temps i sense complexos ha revifat la seva presència i simbologia als espais públics de les nostres ciutats i pobles", assegura Abril.

L’esborrany de la PNL presenta els següents punts:

- El Parlament de les Illes Balears es compromet a complir i fer complir l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, com a norma bàsica de la nostra Comunitat.

- S’insta el Parlament de les Illes Balears a què rebutgi totes aquelles iniciatives d’aquells grups que a més de promoure l’odi, són contràries a l’Estatut d’Autonomia.

- S’insta els grups polítics amb representació a la cambra autonòmica a treballar des del consens entorn de les grans qüestions que afecten la nostra Comunitat i els seus habitants, com ara el dèficit de finançament, el reconeixement efectiu de la nostra condició insular per part de l’Estat i la necessària protecció de l’educació i de la llengua i cultura pròpies com a eines fonamentals de cohesió social.