Abril: "Matas i Matutes hauran de respondre"

MÉS i Podem posen en marxa una investigació sobre la construcció, plena d’irregularitats, de les autopistes d’Eivissa

JPEG - 43.1 kB
Diario de Ibiza

Els diputats de MÉS per Mallorca, David Abril i el diputat de Podem Aitor Morràs han presentat, davant de l’escultura de Ca na Palleva (Sant Jordi) que simbolitza la lluita dels col·lectius antiautopistes, la constitució d’una comissió d’investigació sobre la construcció, plena d’irregularitats, de les autopistes d’Eivissa. Ho han fet acompanyats de membres de la Plataforma Antiautopista com Fanny Tur, Mariano Torres i Maria Serra, els dos darrers afectats per les expropiacions.

Per la seva banda David Abril ha volgut transmetre un missatge al Tribunal Suprem perquè accepti el recurs de la Comunitat Autònoma en contra de la sentència que condemna a les Illes Balears ha de pagar 30 milions d’euros a causa del sobrecost que es deriven de les mobilitzacions. "És una barbaritat que es vulgui culpar als afectats per les obres que es varen posar davant de les màquines per defendre els seus drets". Abril també ha fet referència a totes les sospites d’irregularitats. "Matas, Matutes i hauran de respondre", ha dit, després de recordar la vinculació d’alguns dels concessionaris a diferents casos de corrupció, com el cas d’Enrique Ortiz, detingut ja el 2010 per la seva relació amb l’anomenada trama Gürtel i que va confessar el passat mes d’abril -d’enguany haver participat del finançament il·legal del PP, també s’han conegut en els darrers temps testimonis judicials que asseguren que en l’execució d’obres públiques d’aquesta envergadura era habitual que el partit en el poder rebés el 3% de comissió.

El diputat Morrás ha manifestat que en funció del resultat de la comissió d’investigació, si es demostra que part del deute del Govern no és legítim, s’hauria de renegociar el seu pagament amb les concessionàries,

En aquest sentit Fanny Tur ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa d’aquesta comissió investigadora, ja que ha lamentat que "la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears tengui oblidada Eivissa". Tur ha sentenciat que "si ara ja no es pot castigar ningú perquè han prescrits els delictes, un dels majors responsables seria Fiscalia Anticorrupció”.