Abril: "La política social és reactivació econòmica, encara que la dreta no ho vulgui entendre"

MÉS per Mallorca rebutja els arguments que presenta l’oposició a les esmenes a la totalitat dels pressupostos


MÉS per Mallorca rebutja el contingut de les esmenes a la totalitat dels Pressupostos presentats per l’oposició, tant les 4 línies presentades per Ciutadans com les del de PP i les d’El PI que són gairebé idèntiques.

El portaveu ecosobiranista critica el populisme fiscal d’aquests partits que semblen "preocupats per les classes mitjanes i baixes i que volen abaixar imposts, i que a la vegada s’atreveixen a dir que gastam poc en polítiques socials. El que demostra un cinisme pur per part del PP". Alhora Abril ha recordat que s’ha invertit més que mai en els darrers anys, i especialment en infraestructures socials com residència, habitatge, o construcció d’escoles.

Un altre tema en el qual han coincidit PP i El Pi a les esmenes a la totalitat és l’impost de turisme sostenible. "No volen que pugi, com també insinuen que el conveni d’hoteleria no hauria d’haver pujat tant. Però, en realitat les classes populars i mitjanes d’aquesta terra estan ben contentes que pugem un impost que no paguen ells, sinó els turistes, perquè la majoria visquin millor, i no només uns quants".

Abril també ha criticat de forma contundent que diguin que el govern no aposta per la diversificació econòmica, ja que a ells "només els interessa els amos del turisme estiguin ben contents. Fan exactament el mateix discurs que fan els touroperadors i els grans hotelers a la World Travel Market".

El portaveu de MÉS per Mallorca també ha destacat que mai com ara no hi ha hagut un nivell de deduccions tan gran per inversió a empreses innovadores, per a la rehabilitació d’habitatges en clau d’eficiència energètica, per ajudes als fills/es que han d’estudiar fora, etc. “La política social, fins i tot la renda social, també és reactivació econòmica, encara que la dreta no ho vulgui entendre. No és el mateix una família que té zero euros a la butxaca a una que té 700 euros”Finalment ha assenyalat que "malgrat el maltractament econòmic de l’Estat espanyol cap a les Illes, aquests pressupostos consoliden els Acords pel Canvi com un pacte de govern que prioritza, justament les persones i el canvi de model econòmic"