Abril: “Facilitar la democràcia és reduir el nombre de signatures necessàries perquè les iniciatives legislatives tirin endavant”

Les ILP podran presentar-se amb 5.000 firmes en lloc de 10.000


Es presenten canvis en termes de garanties perquè des del Parlament tampoc no poguem entorpir l’avenç de les ILPs, i perquè el seu abast sigui més ample. Es reduirà l’edat per expressar aquesta voluntat de noves lleis o canvis normatius als 16 anys, perquè “si som bons per fer feina i pagar imposts, també ho hem de ser per votar”, ha assenyalat el portaveu de MÉS per Mallorca David Abril

“Compartim plenament el contingut i les propostes de la proposició de Llei que presenta, MÉS per Menorca per modificar la Llei del 91 que regula la Iniciativa Legislativa Popular” i que entre altres coses redueix el nombre de firmes necessàries per presentar una ILP a la meitat -passa de 10.000 a 5.000. “Ho compartim justament perquè aquesta proposició de Llei és justament allò que ens recepten Todorov i Whitman, i allò que des de MÉS per Mallorca sentim que tenim l’obligació de promoure com a legisladores”. L’objectiu del canvi és facilitat la capacitat d’iniciativa de la gent des del primer nivell de la democràcia, des d’abaix, des dels municipis”, assegura Abril.

“Les diputades i diputats som dipositaris de la sobirania popular, però no podem ni substituir ni ser els amos de la voluntat popular”. Es proposen canvis en termes de garanties perquè des del Parlament tampoc no poguem entorpir l’avenç de les ILPs, i perquè el seu abast sigui més ample.

“Mentre aquí entenem que cap Constitució no pot ser un corsé per a la democràcia i el dret a decidir, altres refermen el caràcter clarament partidista d’un Tribunal Constitucional que ell tot solet es posa en qüestió pels seus propis actes. Mentre davant aquestes Cariàtides defensam uns i altres, legítimament, totes les opinions i posicions polítiques i tot allò que ens uneix i allò que ens separa (feia falta una cita matrimonial en un dia com avui), a Espanya s’està perseguint perillosament la llibertat d’expressió, ja siguin batles i regidors a Catalunya, el cantant de Defcon2 o el nostre Valtonyc”.