Abril: "Demanarem que Correa comparegui a la comissió que investiga les Autopistes d’Eivissa"

El cervell de Gürtel ha explicat que va fer els seus "negocis" a les Illes Balears, els anys de les macroinfraestructures de Matas


Francisco Correa el cervell de la trama Gürtel va explicar que pagava comissions il·legals i regals a diversos dirigents del PP a canvi d’adjudicacions. Correa ha assegurat recentment que com Mariano Rajoy volia més transparència va traslladar els seus "negocis" al País Valencià i a les Illes Balears. Eren uns anys que coincidien amb l’època de les grans i innecessàries infraestructures de Jaume Matas, ha comentat David Abril. "Demanarem que el senyor Correa comparegui en la segona fase de la investigació per parlar dels seus negocis en el País Valencià i les Illes Balears", ha assegurat avui Abril. El portaveu de la formació ecosobiranista ha assenyalat que com tal va dir Rodrigo de Santos, i també Correa, el que era habitual era cobrar el 3% en obres públiques. “Pensam que Correa pot donar molta llum i explicar moltes coses”. També Abril considera un testimoni imprescindible, el del senyor Ortiz, empresari de la concessionària que va fer les Autopistes d’Eivissa, “vinculat a Gürtel qui ha reconegut que finançava irregularment al PP a través d’aquestes obres públiques".

Cal destacar que aquest divendres comença la comissió d’investigació, amb diverses compareixences, les primeres les de Mabel Cabrer, la seva secretària Concepción Sartorio i Carlos Jover, tots tres alts càrrecs de la Conselleria d’Obres Públiques de Jaume Matas. Les principals, i algunes d’elles ben polèmiques obres públiques, d’aquella època poc transparent duent la signatura de Cabrer, no sols les autopistes d’Eivissa, sinó també la de Llucmajor, la de Sa Pobla, l’estació intermodal o el Metro, entre d’altres. Totes elles amb sobrecostos importants, que continuarem pagant durant anys. Abril ha comentat que "el PP oblida que, com ens recrimina, tot i que fa 10 anys d’aquestes obres, les autopistes d’Eivissa les pagarem durant 20 anys més".

El portaveu ha recordat que les darreres sentències de juny i del mes de setembre passa són 30 milions que se sumen als més 100 milions de sobrecost. Aquestes sentències van en contra dels interessos de les administracions i dels habitants d’aquesta comunitat i per això s’han de revisar els papers amb calma.

Oficina anticorrupció

Abril també ha recordat que aquest dimecres continuarà la feina per dur endavant l’Oficina Anticorrupció, un organisme pioner per donar resposta social a la corrupció, amb la qual la ciutadania, a més d’indignar-se, pot implicar-se en la lluita contra aquesta xacra. L’Oficina, que ha de funcionar de manera independent, servirà de suport per a comissions d’investigació com la de les autopistes, essent molt més àgil i incloent un règim sancionador per tal d’establir els termes en què els funcionaris públics, i no sols els càrrecs polítics, han de col·laborar.

Suport al govern dels #AcordsPelCanvi

La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha assegurat que la formació "considera un error històric que el PSOE permeti que Mariano Rajoy sigui president. Aquí no ens interessa que continuï un govern que ens té ofegats i que promou la LOMCE, la llei Montoro o la llei mordassa". Busquets ha manifestat la solidaritat de MÉS per Mallorca amb els socialistes que han mantingut el seu NO a Rajoy com ha fet el PSIB.

"Com a sobiranistes no mesclarem el govern dels Acords del Canvi amb allò que passi al Congrés dels Diputats. Hem de preservar aquest govern de les mans del PP", ha assenyalat Busquets qui ha estat contundent en manifestar que "nosaltres som una força arrelada al país, mentre que Podem té una representació a l’Estat i ha d’actuar en conseqüència".