Abril: “Demà seguirem fent història en aquest Parlament amb l’aprovació de la llei memòria democràtica”

MÉS per Mallorca mostra la seva solidaritat amb els presos polítics catalans i rebutja la ingerència del govern espanyol a Catalunya


“Demà seguirem fent història en aquest Parlament amb l’aprovació de la Llei de memòria democràtica”, ha assegurat el portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril. El també diputat ecosobiranista ha afirmat que, amb l’aprovació d’aquesta normativa al ple d’aquest dimarts, se segueix la feina iniciada amb la Llei de fosses, que ha marcat un abans i un després en la consideració de les qüestions que tenen a veure amb la memòria històrica. “Ens tornam a situar com a territori pioner en la defensa dels principis de veritat, justícia i reparació”, ha subratllat Abril.

L’aprovació d’aquesta llei coincideix amb el darrer ple del diputat ecosobiranista, que ha destacat que aquesta “és una fita que no només li devíem als col·lectius de memòria històrica, sinó sobretot a aquella gent que va patir exili, repressió o assassinat d’una manera absolutament injustificable”. Abril ha destacat també la feina de les associacions i col·lectius en defensa de la memòria històrica, que “han mantingut viva la flama durant tots aquests anys de defensa dels principis de veritat, justícia i reparació”.

Solidaritat amb Catalunya

D’altra banda, el diputat ecosobiranista ha volgut manifestar en nom de MÉS per Mallorca la solidaritat amb “els presos polítics, amb les darreres persones que han estat detingudes, empresonades o exiliades arran de les darreres decisions judicials a Catalunya i a Espanya”. També ha mostrat el rebuig davant la ingerència del govern de l’Estat i del poder judicial a Catalunya: “pensam que no es pot permetre que es tanqui a presó d’aquesta manera a gent que ha estat votada i elegida pel poble”.

Des de MÉS per Mallorca s’estudiaran totes les fórmules per poder sumar-se a tota mobilització en defensa de la democràcia, dels drets humans i de la llibertat. Tal com ha apuntat Abril, “al final no és un tema de Catalunya que no ens afecta a nosaltres, sinó que es tracta de qüestions tan bàsiques que tothom hauria de tenir clares com a demòcrates i com a gent progressista”.