Abril: "Cal modificar la llei de costes amb una filosofia diferent de la del PP. El litoral no és per treure profit. És un bé comú"

MÉS per Mallorca presentarà demà en el Parlament una proposició no de llei contra la reprivatització del litoral


Demà al ple del Parlament de les Illes Balears es debatrà una proposta de MÉS per Mallorca en contra de la reprivatització de les costes balears. El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha fet menció de les paraules de l’exministre del PP Árias Cañete qui va assegurar que el litoral era per treure profit. "És el contrari del que pensam nosaltres, que el consideram un bé comú. Per això cal modificar la llei de costes amb una filosofia diferent de la del PP", ha assenyalat Abril amb un plantejament de partit oposat a la de la Llei estatal de Costes vigent, que consolida una idea extractivista, de fer negoci "a tota costa".

Alhora el portaveu ecosobiranista ha recordat que el govern de l’Estat incompleix l’Estatut i la Constitució. "Les competències haurien de ser nostres tal com s’estableix a l’article 32.17 de l’Estatut", assegura David Abril. Des de MÉS per Mallorca es critica que el govern central no està disposat a cedir les competències i perdre els 9 o 10 milions que ingressen de Demarcació de Costes i les concessions de domini públic "que ens correspondria gestionar a nosaltres"