Abril: "Aquesta és la legislatura de la protecció"

MÉS per Mallorca valora de forma positiva els dos primers anys de pacte i es marca com a repte la transició cap a un model més sostenible


MÉS per Mallorca valora de forma positiva aquests dos primer anys de pacte o de pactes perquè també cal tenir en compte els consells insulars i els ajuntaments. Cal recordar que juga en contra el context europeu conservador amb tendències feixistes i un govern espanyol que no ajuda gaire a les polítiques que s’impulsen des de les Illes Balears.

El contrast és molt clar del que va suposar els quatre anys anteriors del PP i del senyor Bauzá. Primer de tot per la formació ecosobiranista s’ha produït un canvi en la manera de fer de la política des del diàleg. El que ha permès recuperar el Consell de la Joventut, el Consell Escolar que també havia estat pervertit i el Consell Econòmic i Social que es posarà en marxa els pròxims dies. "La manera de fer d’aquest govern és radicalment distinta de la imposició i del Decret llei. No hi ha la crispació que hi havia la passada legislatura". La segona qüestió que cal destacar és que com assenyala el coordinador del partit, David Abril "front un govern de les retallades i el servilisme de l’austericidi dictat bé des de Madrid, bé des de Brussel·les, hem recuperat, segurament no amb la rapidesa que ens hauria agradat però a bon ritme, tots els treballadors i treballadores públiques que vàrem patir les retallades". Un servei públic que garanteix els drets socials dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta terra. També s’han introduït mesures com la Renda Social que crea un nou dret i redueix el nivell de desigualtat social que genera el mercat.

D’altra banda un fet diferencial és que davant de l’especulació i desregulació que imposaven les lleis del senyor Bauzá com per exemple la llei turística i agrària. "Aquesta és la legislatura de la protecció, no només en la creació de nous parcs com Es Trenc, també amb la protecció de 12.000 hectàrees d’habitats protegits amb la xarxa Natura2000 o mesures que encara no s’han de duit a terme com la llei de residus que segurament s’aprovarà enguany, o el Decret de Posidònia que s’aprovarà després de l’estiu"

I per finalitzar també la formació balanç positiu de la diferent actitud davant Madrid. "Aquest no és un govern que acoti el cap davant del govern d’Espanya, com feia Bauzá. Aquí tenim un govern que s’enfronta a Madrid simplement per una qüestió de dignitat, perquè no tenim un finançament just, perquè no ens respecten les inversions contingudes a l’Estatut d’Autonomia, perquè qüestionen lleis aprovades legítimament per aquest Parlament, com per exemple el que ha passat amb el REB, la Tarifa Màxima i Llei que diu no a les prospeccions que ha tombat el govern espanyol amb la col·laboració de Ciutadans i del PP. Crec que el balanç de legislatura és més que positiu.

I des del punt de vista de l’autocrítica per fer-hi feina els dos anys vinents MÉS per Mallorca apunta la necessitat d’avançar en el debat del canvi de model econòmic que s’ha de centrar en la corresponsabilitat del govern i dels moviments socials. "El debat de la transició cap a on volem anar si no volem morir d’èxit?. Encara que s’ha fet moltes coses, com que ara estem a punt d’aprovar la llei que regularà el lloguer turístic, queden moltes mesures clares que deixen veure de forma clara que avançam cap a una transició per fer d’aquestes Illes, unes Illes més sostenibles", ha assenyalat Abril.