Abril: "A FITUR donarem contingut al terme: Sostenible"

MÉS per Mallorca retreu el "postureo" del PP per participar en la Fira de Turisme amb una gestió marcada per la corrupció i la subordinació als lobbies


Enguany és l’any mundial del Turisme Sostenible promogut per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i les Illes Balears és l’únic govern regional que participarà activament. Segons el portaveu de MÉS per Mallorca la cita de FITUR que comença aquesta setmana esdevé una oportunitat per reivindicar el que sempre s’ha reclamat des del partit ecosobiranista. La necessitat de valorar el que és clau: El territori i el medi ambient. En aquest Abril ha assenyalat que "a FITUR donarem contingut al terme: Sostenible"

El portaveu també ha lamentat el fet que el Partit Popular hagi decidit participar a FITUR com a grup polític i li retreu el "postureo" del PP per participar en la Fira de Turisme amb una gestió marcada per la corrupció i la subordinació als lobbies. "Abans no hi havia política turística, més enllà de la dels interessos dels lobbies, i basta veure com es va haver de desmantellar un IBATUR immers en la pitjor de les corrupcions". Ara, tal com assenyala David Abril no només hi ha el projecte de fer de les Illes una destinació turística verda, sinó els fets que comencen a concretar-la, amb l’impost de turisme sostenible, la regulació del lloguer turístic i altres regulacions que estan per venir, com el tot-inclòs, a més d’una "política ambiental no orientada a facilitar l’especulació amb la terra, sinó la seva protecció. Com hem demostrat amb el projecte de llei perquè Es Trenc sigui un Parc natural i no una foto atraure turistes a Magaluf com va fer el PP".

Abril ha recordat també com la nefasta gestió del PP té conseqüències. “Ara el govern de Rajoy ens reclama 12 milions d’euros de la Platja de Palma que va gestionar molt malament el regidor del PP, a la passada legislatura, Álvaro Gijón. De res no va servir tenir 5 anys una secretària d’Estat de Turisme del PP balear". El portaveu també ha fet menció de l’augment de l’IVA turístic que varen dur a terme els populars.