A PROPOSTA DE MÉS EL PARLAMENT APROVA DEROGAR LA LLEI MORDASSA

El diputat Joan Mas "Collet" ha defensat una proposta a favor de la llibertat d’expressió i artística

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una iniciativa presentada per MÉS per instar el govern espanyol a derogar la Llei Mordassa al temps que ha mostrat el seu suport a favor de la llibertat d’expressió i artística. Segons ha defensat el diputat Joan Mas "Collet", "dins un sistema democràtic tant la llibertat d’expressió com la llibertat de creació artística, són drets fonamentals, sobretot quan s’hi expressen idees que no ens agraden". En aquest sentit, el diputat ecosobiranista assegura que cal condemnar qualsevol atac a la llibertat d’expressió i a la llibertat de creació artística.

Així, Parlament ha avalat la proposta per demana la modificació del Codi Penal i la derogació de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa), normes que, destaca el diputat "limiten el dret a l’expressió artística i a la llibertat d’expressió".
MÉS, no obstant, no ha aconseguit el suport necessari per demanar al govern espanyol que concedeixi l’amnistia o l’indult als rapers de La Insurgencia, a Valtonyc i a Pablo Hasel, així com a qualsevol altra persona que sigui condemnada per delictes d’opinió.

De fet, “Collet”, ha defensat durant el debat de la iniciativa que a l’Estat espanyol s’han produït durant els darrers anys condemnes judicials contra diferents cantants i personalitats del món de la Cultura per les seves lletres i opinions manifestades públicament en el curs de les seves actuacions.