A la Fira del Llibre de Frankfurt, amb un estand propi i una exposició sobre el còmic

La Fira del Llibre de Frankfurt, la més important del món dedicada a la indústria editorial, obrirà demà les seves portes amb una important presència de les Illes Balears, i una aposta ferma pel còmic i la novel·la gràfica.


L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) ha decidit apostar per tenir més visibilitat dins la Fira aprofitant la remodelació dels pavellons expositius que han duit a terme els organitzadors i l’impuls al còmic i la novel·la gràfica que ara comença. S’ha considerat que per mitjà del còmic es pot donar una gran visibilitat al nostre territori com a lloc de producció cultural, una circumstància que també serveix per ser més coneguts en l’àmbit literari.

Per aquesta raó, l’IEB ha decidit participar en l’edició de 2015 de la Fira amb algunes novetats. La primera és la contractació d’un estand propi. Els darrers anys, l’IEB havia participat en la Fira llogant una taula de reunions dins l’estand del Gremi d’Editors d’Espanya, on es duien a terme part de les trobades entre els tècnics de l’IEB i els editors estrangers. Enguany, gràcies a les negociacions dels tècnics amb la Fira, s’ha aconseguit un espai propi a un preu molt més reduït del cost dels anys anteriors.

Aquesta aposta per la il·lustració es veu complementada amb l’organització d’una exposició sobre la situació actual del còmic i la novel·la gràfica a les Illes Balears. La mostra ocupa dos espais dins la Fira, que han estat cedits pels organitzadors a l’IEB d’una manera totalment gratuïta, atès que en l’edició de l’any passat varen quedar sorpresos per la qualitat dels nostres artistes gràfics i varen sol·licitar presència balear. La mostra, titulada Talent IB. Comic and grafic novel from the Balearic Islands, és obra de Max, Pere Joan, Tomeu Seguí, Óscar Martín, Guillem March, Pau, Tomeu Pinya, Àlex Fito, Linhart, Canizales i Jaume Balaguer. Talent IB presenta les publicacions que l’IEB ha duit a Frankfurt per donar a conèixer als editors estrangers.

Quant a la narrativa, l’IEB mostra una selecció de novetats editorials dels darrers dos anys per presentar als editors i aconseguir-ne traduccions a altres idiomes. També exhibeix diverses obres d’alguns autors de la literatura de les Illes Balears, com Blai Bonet, Marià Villangómez, Miquel Àngel Riera o Llorenç Villalonga, entre d’altres.