58 persones amb ganes d’enfortir MÉS

Es presenten a l’Assemblea General que se celebra aquest dissabte 16 d’abril de 2016 a Inca on se votarà una nova executiva


58 persones amb ganes d’enfortir MÉS es presentaran a l’Assemblea General que se celebra aquest dissabte 16 d’abril de 2016 a Inca on s’elegirà una nova executiva, -amb15 membres- encarregada del funcionament ordinari del partit i un Consell Polític, encarregat de les deliberacions polítiques, ideològiques. Es presenta un equip de 7 persones -dos coportaveus i 5 membres, 17 candidatures individuals a l’executiva, 38 persones es presenten al Consell Polític i 6 persones a la Comissió de Garanties
La nova Executiva estarà formada per 15 membres, del quals 7 membres s’escullen en bloc i 8 membres seran escollits en votació personalitzada (4 dones i 4 homes). Entre els membres que s’escullen en bloc hi haurà 2 coportaveus: un home i una dona i 5 membres que compliran la paritat.
El Consell Polític estarà format per 15 membres electes de l’executiva i 16 membres electes en assemblea, 8 homes i 8 dones que tindran veu i vot i 18 membres amb veu i sense vot. Entre els quals hi haurà dos representants del Grup parlamentari, dos representants del Consell de Govern de la CAIB, dos representants dels Consells del Consell de Mallorca, un representant de cadascun dels espais de treball sectorial que no té perquè ser sempre el mateix, un representant dels joves de MÉS, dos representants de Palma i tres representants de la resta de municipis de més de 20.000 habitants, tres representants de la resta de municipis, escollits per l’Assemblea de batles i batlesses i regidors i regidores de MÉS, un, representant de cada Fundació -Fundació Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró- i un representant de cada partit polític membre de MES que no tengui cap membre elegit al Consell Polític.
La Comissió de Garanties i Arbitratge és l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment de les normes i principis continguts a les normes de funcionament de MÉS i a tots aquells acords que puguin adoptar-se en el futur; vigilar pel màxim respecte a la democràcia interna en el si de MÉS; i defensar els drets i la dignitat de les persones i les organitzacions que composen la coalició. Estarà composta per 5 persones elegides, en votació secreta, per l’Assemblea General.
La pertinença a la Comissió de Garanties i Arbitratge és incompatible amb qualsevol altre càrrec orgànic o institucional de la coalició MÉS per Mallorca, així com amb qualsevol vincle laboral o econòmic amb la coalició.

Coportaveus

BEL BUSQUETS
Nascuda a Palma (Son Espanyolet) el 1973. Professora de català de secundària, llicenciada en Filologia Catalana. Fins al juny de 2015, ha treballat a la cooperativa d’ensenyament Mata de Jonc, de la qual és cooperativista des de l’any 2001 i també ha estat presidenta els darrers 8 anys.
Afiliada del PSM des de desembre de 2004, i part de l’assemblea d’Algaida des de l’any 2000. La seva trajectòria política comença a l’àmbit local, participant a l’assemblea de l’agrupació, duent els temes de comunicació local i formant part a les llistes locals de 2003. L’any 2011, va anar en la llista a les eleccions generals, que encapçalava en Miquel Ensenyat al Congrés dels Diputats.
Des de l’any 2012 va entrar a l’executiva del PSM, que llavors el 2013 esdevindrà PSM-Entesa. Des de 2012 a 2015 ha estat la responsable dels temes d’Educació del PSM-Entesa i de MÉS per Mallorca. Des de maig de 2015, és diputada per MÉS per Mallorca al Parlament de les Illes Balears, on és portaveu de les comissió de Salut i de la comissió d’Educació, Cultura i Esports. Des del passat 12 de març de 2016 és la secretària general del PSM-ENTESA.

DAVID ABRIL HERVÀS
Nat a Inca el 1975. Llicenciat en Geografia i Història, expert en Animació Sociocultural i Doctor en Ciències de l’Educació amb premi extraordinari. Ha treballat a diferents entitats socials de Mallorca, desenvolupant projectes socioeducatius amb joves i col·lectius en risc d’exclusió, i en cooperació internacional. També ha fet recerca i docència universitària, enfocada a una gran pregunta: com, on i gràcies a què aprenem a ser ciutadans i ciutadanes.
Sempre ha entès la política com una eina per transformar, i això va mirar de fer tant des d’Esquerra Unida com d’IniciativaVerds, partits dels quals n’ha estat el coordinador.
El seu primer llibre el vaig escriure l’any passat, Repensem Mallorca: de l’especulació a la construcció de la dignitat.

Equip de l’executiva

ANTONI REUS DARDER
Nat a Santa Margalida l’any 1978. Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la UIB. Diputat al Parlament de les Illes Balears de MÉS per Mallorca.
Ha treballat com a consultor informàtic, especialitzat en administració electrònica. Afiliat al PSM d’ençà del 2001 i cofundador dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra l’any 2006. Vuit anys com regidor a l’oposició municipal de Santa Margalida (2003-2011). La legislatura passada va ser regidor d’urbanisme (2011-2013) i després batle (2013-2015) per la coalició Suma Pel Canvi.

BIEL FRONTERA BORRUECO
Nat a Lloseta l’any 1979. Militant i activista, ha participat activament a diverses entitats, ha estat president d’una ONGD d’Inca durant 11 anys.
Matemàtic dedicat a la programació informàtica. Regidor de Transparència i Noves Tecnologies a l’Ajuntament d’Inca i portaveu del grup municipal de MÉS per Inca. Des de fa unes setmanes és co­-coordinador d’IniciativaVerds.

MERCÈ BUJOSA ESTARELLAS
Mercè Bujosa Estarellas, 35 anys i de Bunyola. Educadora infantil de formació.
Consellera electa portaveu de MÉS per Mallorca al Consell i regidora d’igualtat i associacions, per Esquerra Oberta, a l’ajuntament de Bunyola. Part de l’executiva del PSM-Entesa.

MIQUEL OLIVER GOMILA
Manacor l’any 74. Milita al PSM des de l’any 2002, abans de ser batle de Manacor, va ser 6 anys regidor a l’oposició. 
Tècnic en prevenció de riscos laborals i responsable a Mallorca d’una empresa estatal que se dedica a la prevenció. Després d’acabar l’FP d’electricitat a Manacor i després de l’institut, va estudiar a la UIB i a la UOC Informàtica de Sistemes.

KIKA COLL BORRÀS
Té 46 anys i en fa 27 que es dedica al món del patrimoni moble de Mallorca, a través de la restauració i el seu estudi, a l’hora que és llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història de l’Art. Des de sempre ha estat usuària i activista del patrimoni. Durant tots aquests anys ha col.laborat de forma molt activa amb el Centre d’Estudis de l’ Esplai, entitat sense ànim de lucre, Escola de Formació de temps lliure, de la que a l’actualitat és Presidenta.