31 milions per millorar les zones turístiques de Mallorca

Biel Barceló visita les obres de remodelació de la primera línia del Port de Pollença, un dels set projectes del Consorci Borsa de Places Turístiques que s’acabaran d’executar a principis de maig, amb un pressupost total de 6.387.354,61 €. Se’ls sumaran 9,6 milions l’hivern vinent, i una nova convocatòria de prop de 15 milions


El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el batle de Pollença, Miquel Àngel March, han visitat les obres de remodelació de la primera línia del Port de Pollença, per eixamplar les voreres i avançar cap a la semipeatonalització de la carretera MA 2220 entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rotonda del final del carrer Joan XXIII.

El vicepresident Barceló ha explicat que el projecte, que compta amb un pressupost de licitació d’1,4 milions d’euros (dels quals 600.000 els aporta el Govern, a través del Consorci Borsa de Places Turístiques, i els 800.000 restants els aporta l’Ajuntament de Pollença), estarà executat a principis del mes de maig.

Biel Barceló ha informat que aquest és un dels set projectes cofinançats pel Consorci Borsa de Places Turístiques que actualment es troben en fase d’execució, per valor total de 6.387.354,61 €. A banda del Port de Pollença, n’hi ha tres a Calvià (la remodelació de l’avinguda de Magaluf, la remodelació del carrer d’Eucaliptus a Peguera i el centre d’interpretació del Puig de Sa Morisca), un centre esportiu a Cala Millor (al municipi de Sant Llorenç), la reforma d’accessos i espais públics a Cala Major (a Palma), i un carril bici des d’Es Calonge fins al camp de futbol de Cala d’Or (a Santanyí). S’espera que aquests set projectes estaran acabats tots ells a principis del mes de maig.

El vicepresident ha avançat que a banda d’aquests, el proper hivern s’executaran projectes per valor de 9 milions d’euros, i que el Consorci Borsa de Places Turístiques traurà una nova convocatòria per valor de 15 milions d’euros que podran començar a executar-se també a partir del proper hivern. En total serà una inversió de més de 32 milions d’euros: “una inversió important per a la remodelació de zones turístiques, per rehabilitació de patrimoni, i en definitiva per posar en valor les zones turístiques de Mallorca, amb visió de futur; i una inversió que també contribuirà a crear llocs de feina en temporada baixa”.

Per la seva banda, Miquel Àngel March ha explicat que el projecte del Port de Pollença és la primera fase d’un projecte global més ambiciós, del qual la segona fase s’executarà la temporada baixa vinent, després de l’estiu. “Es tracta d’un projecte de millora de la primera línia del Port, per convertir una carretera en un passeig en què els vianants cada vegada tindran més importància, amb la idea d’aconseguir una peatonaliltzació de forma progressiva”. Aquesta primera fase ha consistit en ampliar les voreres, canviar les faroles i l’arbrat al llarg de 1.700 metres del passeig. A la segona fase es posaran llambordes al ferm d’una part d’aquesta via, s’habilitarà un carril bici segregat de la calçada i es millorarà el mur que separa la platja del passeig.

Biel Barceló i Miquel Àngel March han estat acompanyats pel vicepresident del Consorci Borsa de Places Turístiques, Antoni Sansó, i pels regidors de Pollença Liliana Capllonch, Tomeu Cifre, Andrés Nevado i Miquel Àngel Sureda.